1 octombrie 2022

Exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren la un operator economic situat pe Şos. Alba Iulia, municipiul Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În contextul desfăşurării periodice a antrenamentelor şi exerciţiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariţia diferitelor situaţii de urgenţă şi pregătirea temeinică a forţelor, astăzi , 14 ianuarie 2022, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu au desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren la un operator economic , situat în municipiul Sibiu, str. Ştrandului colţ cu Şoseaua Alba-Iulia.
Scenariul stabilit a fost „stingerea unui incendiu izbucnit la etajul III al clădirii în care au fost surprinse două persoane „.

Întreg personalul(aproximativ 20 de persoane) aflat la etajul respectiv s-a autoevacuat în cel mai scurt timp conform planului de apărare împotriva incendiilor al societăţii pe locul de adunare, iar două persoane au fost surprinse de incendiul în interiorul unui birou fiind evacuate, în siguranţă, ulterior de către salvatorii sibieni.

Acestea au fost evaluate medical şi au primit îngrijiri medicale la faţa locului de către personalul specializat.

La acest exerciţiu au participat peste 20 de pompieri militari şi paramedici cu şapte autospeciale (stingere cu apă şi spumă, descarcerare, salvare victime multiple şi de asistenţă medicală specializată).

În eventualitatea creării unui disconfort în spaţiul public, asigurăm cetăţenii că aceste exerciţii sunt necesare şi benefice pentru întreaga comunitate.

PURTĂTOR DE CUVÂNT: Locotenent Alina VOINA

Comunicat de presă – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu