Publicat: 19 Mai, 2015 - 12:50
Share

Scoala Americana Internationala din Bucuresti (AISB)  invita comunitatea internationala la un exercitiu de diplomatie sambata, 23 mai, in campusul de pe Sos. Pipera.  Traditionalul Festival International va aduna si in acest an peste 1000 de invitati, sositi sa celebreze internationalismul asa cum este el reflectat in cadrul comunitatii AISB.  

Si in acest an, peste 30 de tari din diferite continente vor fi prezente pentru a invita elevii, parintii si pe invitatii lor intr-o calatorie in jurul lumii.  Cei prezenti vor avea ocazia sa experimenteze mancaruri traditionale, sa asiste la o parada a drapelelor si una a costumelor nationale, sa interactioneze cu reprezentanti ai diverselor tari, pentru o lectie de istorie si geografie in aer liber.  Elevii AISB folosesc acest prilej pentru a organiza un spectacol ce include numere de jazz, tobe, dansuri populare si recitaluri solo. 

Festivalul International al AISB se organizeaza, de asemenea, in scopul sprijinirii comunitatii in cadrul careia scoala isi desfasoara activitatea. Astfel, valorile culturale romanesti vor fi evidentiate intr-un Targ al Artizanilor ce  reprezinta deja o traditie mult asteptata la AISB.  Scoala Americana Internationala din Bucuresti este mandra sa se alature eforturilor facute de diverse organizatii non-guvernamentale pentru a sprijini categorii defavorizate. Organizatiile PAVEL si Fundatia Inocentii, dar si organizatii pentru sprijinul victimelor din Nepal ii vor invita pe cei prezenti sa contribuie la aceste eforturi. 

„Pretuim in mod deosebit aceasta zi, fiind cea care realizeaza cel mai fidel portret al comunitatii AISB.  Elevi si parinti din peste 30 de tari sunt prezenti pentru a sarbatori multiculturalitatea si pentru a invata unii de la altii.  ”, declara domnul Robert Brindley, director al Scolii Americane Internationale din Bucuresti.