18 octombrie 2021

Exerciţiu în localitatea Milcoiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 24.06.2021, între orele 10.00 şi 12.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea va desfăşura, în localitatea Milcoiu, în parcarea din imediata apropiere a râului Topolog, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor specializate în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţii de urgenţă generate de accidente de circulaţie cu victime multiple, urmate de incendii.

Exerciţiul va începe la ora 10.00, cu prezentarea situaţiei tactice. Aceasta presupune producerea unui accident cu victime multiple, pe DN7. În accident sunt implicate o cisternă şi un microbuz de transport pasageri cu mai multe persoane rămase blocate în interior, urmat de un incendiu la autocisterna de transport motorină.

În urma producerii accidentului, situaţia tactică presupune activarea Planului Roşu de Intervenţie, la faţa locului urmând să acţioneze echipaje de : descarcerare, stingere, ambulanţe SMURD şi SAJ, echipaje de poliţie, pentru restricţionarea traficului şi ulterior fluidizarea acestuia, precum şi autospeciala CBRN. De asemenea, la faţa locului se va organiza şi un punct medical avansat pentru efectuarea triajului medical. În sprijin se va solicita şi autospeciala de victime multiple din cadrul ISU Argeş pentru transportarea victimelor la cele mai apropiate unităţi medicale.

În speranţa că cetăţenii din zonă înţeleg necesitatea organizării unor astfel de exerciţii şi nu vor intra în panică, le mulţumim pe această cale.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice