Publicat: 20 Mai, 2013 - 14:42
Share
La aniversarea a 140 de ani de la constituirea primei subunităţi de telegrafie militară

Exerciţiul tehnic pentru sisteme de comunicaţii şi informatice - CISEX CETATEA 2013 - se desfăşoară în perioada 21 - 28 mai, în peste 30 de unităţi militare din ţară.

Obiectivul exerciţiului îl constituie dezvoltarea structurilor de specialitate în procesul de planificare, proiectare, şi implementare a securităţii informaţionale a sistemelor/serviciilor de comunicaţii şi informatice, precum şi evaluarea soluţiilor de implementare a unor noi reţele, servicii sau aplicaţii informatice de comandă/control la nivel strategic, operativ şi tactic.

Exerciţiul vizează perfecţionarea pregătirii personalului de stat major şi de specialitate, dar şi testarea capabilităţilor tehnice ale sistemelor de comunicaţii. Evenimentul reuneşte aproximativ 2000 de specialişti din structuri subordonate ale Statului Major General, Comandamentului comunicaţiilor şi informaticii, Statelor majore ale categoriilor de forţe ale armatei.

***
CISEX CETATEA 2013 se defăşoară în contextul aniversării a 140 de ani de la constituirea primei subunităţi de telegrafie militară şi 50 de ani de la înfiinţarea primei structuri de informatică militară.