10 august 2022

Explozie și incendiu violent pe platforma Petromidia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În zona platformei Petromidia a avut loc vineri la prânz o explozie în care au fost rănite cinci persoane, iar una a fost găsită moartă după ce fusese dată dispărută. Explozia a fost urmată de un incendiu violent. După deflagrație a fost declanșat planul roșu de intervenție, iar locuitorii din zonă au primit un mesaj prin RO Alert. Explozia a avut loc în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, din primele informaţii, o persoană a fost rănită, suferind arsuri de căi aeriene şi pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului. ISU a anunţat că este încă o persoană rănită.

Pentru gestionarea incidentului, la fata locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanţe SMURD şi o unitate de terapie intensiva mobila.

„Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Totodată, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflate în proximitate a fost transmis mesaj RO-ALERT”, precizează IGSU.