19 iunie 2021

Expoziţia „ARTE30”- un succes binemeritat al şcolii timişorene de pictură

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Expoziţia „ARTE30”, organizată la Paris de Facultatea de Arte şi Design a UVT – un succes binemeritat al şcolii timişorene de pictură

Aventura evenimentelor care au marcat aniversarea a 30 de ani de la redeschiderea Facultăţii de Arte şi Design din cadrul UVT s-a încheiat pe 28 mai 2021, odată cu finisajul expoziţiei ARTE30, organizată de FAD la Paris şi susţinută de domnul Paul Amarica, în galeria personală din Rue Washington.

Evenimentul a avut loc la 30+1 ani, cu o amânare datorată condiţiilor pandemice speciale. Practic, simezele au oferit publicului, pentru un timp mult prelungit, posibilitatea de a viziona lucrările de pictură semnate de conf. univ. dr. Cristian Sida şi artiştii, alumni UVT, Robert Koteles şi Popa Laurian.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Acest proiect este unul „de suflet” al UVT, la aniversarea a 30 de ani de la reluarea studiilor la Facultatea de Arte şi Design. Am venit cu o expoziţie la Paris, dar nu este vorba de un proiect unicat, întrucât UVT prin artişti, absolvenţi, alumni, cadre didactice a mai avut astfel de evenimente la ambasada României din Berlin, apoi în Chile, iar astăzi a fost momentul Parisului, în această galerie frumoasă a lui Paul Amarica. O galerie cu un spaţiu nu foarte mare, dar eu cred că esenţele puternice, bune, valoroase, se ţin în spaţii mici.

Am fost foarte plăcut surprins că multă lume ştia de această galerie. Mi-au făcut plăcere şi prezenţele ambasadorilor care au vizitat expoziţia, Excelenţa Sa, doamna Simona-Mirela Miculescu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României la Delegaţia Permanentă a României pe lângă UNESCO (Paris), DHC la Universitatea de Vest din Timişoara, şi Excelenţa Sa, domnul Luca Niculescu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Franţa, Principatul Monaco şi Principatul Andorra, Preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa (GAFF). La fel, a fost o bucurie să fim vizitaţi de directorul I.C.R. Paris, doamna Doina Marian, ca şi de alţi prieteni dragi ai comunităţii UVT din Franţa.

Nu am fi putut însă organiza expoziţia fără ajutorul lui Paul Amarica şi al prietenului şi pianistului Matei Rogoz, care este şi el conferenţiar la UVT, prieteni buni ai UVT de la Paris.”

Proiectul a fost condus de prof. univ. dr. Camil Mihăescu, decan al FAD, cu sprijinul domnului conf. univ. dr. Matei Rogoz.

„La UVT, Cultura este Capitală!”