Publicat: 16 Iulie, 2014 - 20:28
Share

Expoziția-eveniment itinerantă "Aurul și argintul antic al României" poate fi vizitată la sediul Muzeului Țării Crișurilor din Oradea în perioada 16 iulie – 31 august 2014.

Aurul și argintul antic al României reprezintă încununarea cu succes a unui proiect muzeologic de anvergură națională, unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizate în România în ultimii 20 de ani. Este astfel pentru prima oară când publicul din România are posibilitatea de a vedea, reunite într-un singur loc, cele mai importante capodopere ale orfevrăriei pre- și protoistorice sau de epocă clasică din colecțiile muzeale din țară.

Unele dintre obiectele incluse în tematica expoziției se află în colecția Tezaurului Istoric a MNIR şi, prin urmare, pot fi văzute doar la Bucureşti, altele sunt expuse în diferitele muzee de istorie şi arheologie din ţară, în timp ce o parte dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului în trecut. 

Expoziția-eveniment itinerantă Aurul și argintul antic al României va fi apoi vernisată, la o dată ce va fi anunțată în curând, la Muzeul Județean Satu Mare.