Publicat: 6 Iunie, 2012 - 20:00
Share


Expoziția Camino History Organic Structure, prima din această serie a artistei Andreea Costenco, reprezintă o călătorie în lumi paralele, o întâlnire între conștient și subconștient.

Îngemănarea între realitatea gândită-văzută și cea experimentată-simţită va fi transpusă prin intermediul unei instalații de pictură cinetico-interactivă.

Spaţiul cu valenţe teatrale amplifică sentimentele și emoțiile privitorului într-o notă dinamică, cu dorința ca experimentarea acestor trăiri să poată călăuzi spre o nouă formă de comunicare.

Sunetul de la vernisaj este asigurat cu generozitate de Giuseppe Rizzo.

Expoziţia va vea loc la  Galeria Teatrului Odeon (foaierul Sălii Studio), pe perioada 7-9 Iunie.

Mulţumiri Danielei Zbarcea pentru susținere și promovare.

 
Andreea Costenco şi-a început parcursul în cariera artistică în Bucureşti, unde a absolvit Liceul de Arte “Nicolae Tonitza” şi Artele Plastice la Universitate. A urmat un master în scenografie la Central Saint Martins College of Art and Design din Londra.

Cea mai recentă expoziție de pictură/instalaţie a fost realizată în Munchen, “Odissee”, Westandvillage în 2010. Ca pictor, Andreea a mai expus la "Young Colours – Tineri Artiști – Expoziție Pictură" de la Art Expo/Galeriile Teatrului Naţional din Bucureşti 2004, Muzeul Banatului din Timişoara 2004 și alte participări la expoziţii în ţară şi străinătate. De asemenea, a prezentat seria "Looking for Mr. Green" la Titu Maiorescu Rumanisches Kulturinstitut din Berlin. În 2002, a realizat o expoziţie intitulată Metamorfosi la Instituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneţia.

Ca artist multimedia, Andreea Costenco a participat cu doua lucrări video la competiţiile internaţionale SCHMIDT, “Sin City” în 2011 şi Moby, “Wait for me” în 2010. Alte lucrări includ "Something about Lysistrata", eveniment instalaţie/performance de la Cantieri Culturali Alla Zisa, Palermo, Sicilia în 2005; un scurt video experimental "World Story" prezentat la Uncut, eveniment de film de scurt metraj în cadrul Institute of Contemporary Art (ICA), The Mall, London, Institut de Artă Contemporană din Londra 2004 (Anterior prezentat la Festivalul CineMAiubit, la Cinema Studio din Bucureşti). În 2002, a creat o expoziţie de instalaţie/intervenţie intitulată “I Love New York” la Galeria Eforie din Bucureşti, care a fost prezentată şi ca o expoziţie multimedia la Comisia Fulbright în Bucureşti.

Ca scenograf, Andreea Costenco a conceput un spațiu unitar de desfășurare în care a asamblat, în mod armonios şi coerent, decorul şi costumele pentru spectacolul "O noapte furtunoasă" de Ion Luca Caragiale de la Teatrul Bulandra ce a avut premiera în mai 2002.