Publicat: 6 Decembrie, 2019 - 09:38
Share
Sâmbătă, 7 Decembrie 2019, la Domenii Plaza by Residence Hotels
Melania Adony

Sâmbătă, 7 Decembrie 2019, începând cu ora 11:00, va avea loc evenimentul, organizat de Comunitatea WomenEsteem International, Magia Creației – 7 pentru 1 și 1 pentru 7, în cadrul căruia se va organiza și expoziția de artă cu vânzare ”CALEA INTUIȚIEI”.

 Actul activ de a crea, fie vorba despre arta plastică, literară sau scenică, reprezintă un continuu act de reconectare cu sinele nostru. O cale ancestrală pe care pășește omul când se supune actului desăvârșit al creației, accesând o stare meditativă ce îi permite minții omului să comunice liber cu simțirile profunde ale ființei lui. Și astfel, fiecare dintre noi suntem artiști înnăscuți, creatori de lumi ce își au ca sursa propria noastră emoție.

Dar, totuși, există oameni ce se dăruiesc actului creativ într-un mod aparte. Ei ajung să fie însăși compozițiile lor, simțind vibrația fiecărei culori, sunet sau fraze la o intensitate mult mai înaltă. Pentru că se abandonează cu totul intuiției. Pășesc la început timid și cu zeci de filtre pline de judecată și intelect, pentru ca ulterior să se recunoască doar în calmul și tihna momentului permanent de act creativ bazat pe intuiție.

Astfel de oameni și creatori de lumi pe bază intuitivă, sunt și cele trei artiste care au manifestat un frumos concept de expoziție colectivă, cu scop caritabil, o adevărată declarație de intenție și crez, atât artistic, cât și personal, uman. Irina Pârvu, Irina Luana Stan și Melania Adony împletesc arta lor sub același concept și aceeași idee – năzuința ca omul să își accepte și să existe în fluxul intuiției, aducând astfel claritate nu numai scopului intelectului ce sunt, dar mai ales motivației emoției ce prin noi observă actul spontan al vieții. ”Calea Intuiției” este despre emoție și despre simțire, despre criteriul frumosului și fluiditatea emoțiilor pure hărăzite în suflet.

Expoziția de artă cu vânzare ce se va desfășura în timpul evenimentului organizat de Diana – Maria Georgescu, fondator al comunității de leadership feminin, WomenEsteem International, împletește această cale a intuiției manifestată în artă cu o altfel de cale și drum. Cel al ”Drumului care Unește” – Via -Transilvanica. Mare parte din vânzările expoziției ”Calea Intuiției” fiind donate  Asociației Tășuleasa Social în vederea achiziționării a câtor mai multe borne/kilometri.

Autoarele expoziției de artă ”Calea Intuiției” s-au dăruit lumii artistice din pură chemare a sufletului ce s-a manifestat pe măsura avansării pe cunoașterea sinelui profund, în această evoluție permanentă spre devenire.

Irina Pârvu, pasionată de pictură din anii copilăriei renaște ca artist plastic după o trezire spirituală ce i-a metamorfozat întreaga viață, studiind alături de profesori precum Gabriela Cocora și Iudita Pelea, de la care a deprins un simț estetic de o finețe deosebită și cu extraordinar criteriu al frumosului, al culorilor și emoțiilor, deprinzându-se cu limbajul aparte cultivat în pictură.

”Veneam de la școală și nu mâncam, uneori nici nu mă schimbam, ci mă apucam direct de pictat în acuarelă și nu mă ridicam până nu umpleam de picturi jumătate din covorul din sufragerie.” - împărtășește cu emoție artista.

Arta Irinei Pârvu, indiferent că este abstractă, are oameni sau animale ca focusare, este plină de lumină. O claritate plină de simțire ce încapsulează dragoste divină pentru tot ce înseamnă manifestare a omului pe acest pământ. Te simți îmbrățișat de o mamă ce te-a căutat o viață întreagă, iar când te găsește, ca privitor, în fața lucrărilor ce poartă semanătura artistei, te compleșește cu toate cuvintele pe care nu a apucat să le rostească până în acea clipă. O dăruire a omului prin ascultarea vocii lăuntrice a intuiției, ce făurește minunea prin mâinile artistei.

A expus prima dată în 2014, la Galeria Irecson, București, expoziție colectivă, organizată de Iudita Pelea, urmând în 2015  Expoziție de pictură “Dreptul la creatie”, tot la Galeria Irecson, organizată de Iudita Pelea, în colaborare cu Centrul Holistic Soma. Iar în noiembrie 2017 a expus în cadrul Expozitiei de pictură “Regăsire în abstract”, la sala Real Graphik din cadrul Galeriei Occidentului,  organizată de dna. Adina Titrea Moldova.

”Viața m-a luat cu valurile ei și am ignorat mulți ani pasiunea pentru uleiuri și pânze, până când am descoperit că eu nu mai făceam aproape nimic în viața mea din ceea ce îmi plăcea. După o discuție transformatoare cu un suflet iubit, într-o seară am desenat portretul surorii mele. Și orele m-au furat, și când am terminat am fost uimită de ce a ieșit - fusesem ca într-o transă.” – declară Irina Pârvu retrăind momentul când totul s-a schimbat pentru ea, prin această pășire pe Calea Intuiției.

Irina Luana Stan, actriță și fondatoare a trupei de teatru HAR, pictează de la începutul anului 2018, deși dragostea ei pentru artă i-a adus numeroase premii în timpul anilor de școală. Este fascinată de pictura pe sticlă, pe care o consideră absolut spectaculoasă datorită infinetelor posibilități de explorare. Dăruită artei literare, scenice și plastice, este o descoperitoare de drumuri, explorând universul ei lăuntric cu pasiune și dăruire. Energia molipsitoare, adolescentină aduce o bucurie pură în inimile fanilor numeroși. Apreciată pentru simțul ei estetic, o avalanșă de sentimente pure, uneori crude pe alocuri dar reale, inspiră sentimentul ludic în fiecare lucrare pe sticlă.

Fiecare lucrare este o experiență nouă. Nu-mi place să fac de două ori același lucru. Experimentez de fiecare data câte ceva nou și toate lucrările mele sunt aspecte din mine pe care le descopăr cu multă iubire de sine. Tocmai de aceea și simt dorința de a le împărtăși cu lumea, pentru a rosti atât prin cuvîntul scris al poeziilor mele, cît și prin intensitatea culorilor folosite în lucrările mele pe sticlă, nevoia de a ne acepta în toată măreția existenței noastre, fără a ne autolimita la un simplu rol social auto-impus.” – afirma pictorița și actrița Irina Luana Stan.

În 2017, a deprins de la profesor Cocora Mariana Steluța, baza tehnicii picturii pe sticlă, ulterior progresând singură, datorită caracterului autodidact, descoperind aspecte extraordinare ale acestei tehnici, cu fiecare nouă lucrare realizată.

În noiembrie 2019, Irina Luana, a avut primul vernisaj, în cadrul Salonului Literar "Arta prin Educatie", în cadrul căruia a lansat și a cartea personală "ZBOR - Spatiul Inimii" – Editura Amurg Sentimental. Atât tablourile, cât și simțirea expusă prin versuri și proză, au fost primite extraordinar de către public, identificarea cu propriile emoții fiind atent cultivate de artistă.

Dintotdeauna o „căutătoare”, pasionată de dezvoltarea personală, Irina Luana Stan a trecut prin diferite etape personale și profesionale în drumul către cunoașterea de sine. După o formare ca inginer și o activitate de peste 10 ani în mediul de afaceri, Irina Luana își schimbă radical drumul și alege arta ca manifestare a vocii interioare.  Astfel, devine actriță profesionistă de teatru și film, artist plastic şi scriitoare de poezie, proză, articole şi literatură pe teme de autocunoaştere şi spiritualitate.

Melania Adony, este numele artistic al unui om ce a ales calmul retras în fața avalanșei profane, prelevând o deschidere personală dinspre interior către exterior. Artist și scriitor teosofic, Melania este un creator de lumi ce are la baza crezului ei filozofia nondualității sinelui.

Conform criticilor, arta Melaniei se situează în sfera picturii moderne abstracte cu influențe din cubism. Totodată arta Melaniei transcende în profunzime teme ce evocă trăiri profund filozofice inspirate din spiritualitatea omenirii. Din picturile Melaniei Adony se desprind imagini de transcend lumea reală invitând privitorul la contemplare, meditație și introspecție.

Compozițiile artistei coloreaza pânzele ce prind viață, aducând în prim plan arta conceptuală de factură spirituală, unde profundele simțiri ale sufletului sunt cuantificate prin concepte plastice îndrăznețe și libere.  Forța picturii Melaniei stă în crezul nestăvilit al artistei și anume, că divinitatea este parte integrantă a ceea ce suntem ca oameni. Melania scrie și pictează din perspectiva observatorului ce nu se pierde în profanul vieții. Căci fiecare compoziție este însoțită de un text, întocmai unui testament prozaic a lumilor ce se construiesc prin acrilul pânzelor vii.  Melania Adony pare să dețină o cunoaștere asupra fluxului natural al divinității manifestate prin oameni. Ceea ce îi conferă, ca personă, un aer distins, părând a păși fără grabă pe trotuarele vieții, la periferia timpului perceptibil.

 ”Existăm aici prin acest  fir de aur atașat conștienței noastre, de care nicicând nu ne-am pierdut, deși cel mai adesea uităm de a lui existență. Căci simțim și gândim prin acel prim gând divin ce ne structurează fiecare emoție, gând și acțiune.” a spus Melania.

Cele trei artiste, formând o trinitate, sunt o chemare la reconectarea cu sinele nostru cel mai profund, dând ascultare acelei voci lăuntrice, ce ne spune să acceptăm Calea Intuiției ce ne instigă să ne apropiem de scopul și misiunea pentru care suntem aici și acum.

Iubitorii de artă și de frumos, căutătorii de noi oameni și noi minți ce împrospătează societatea activă, vor găsi în evenimentul ” Magia Creației – 7 pentru 1 și 1 pentru 7” un compendiu de activități pregătite de organizatori sub forma unei incursiuni prin toți cei 7 centri energetici (chakras).

Scurte prezentări și activități interactive, momente artistice și jocuri, precum și o serie de surprize ce scot la lumină manifestarea fiecărui centru energetic, se vor manifesta în Salonul Domenii al Hotelului Domenii Plaza by Residence Hotels, sâmbătă, 7 decembrie, începând cu ora 11.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: