30 ianuarie 2023

Expoziţia de cărţi intitulată „Martin Luther King’s Legacy”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, prin compartimentul Mediatecă şi American Corner, propune în perioada 16-31 ianuarie, expoziţia de cărţi intitulată „Martin Luther King’s Legacy”.

Expoziţia este realizată pentru a marca Ziua Martin Luther King Jr., care anul acesta se sărbătoreşte începând de luni, 16 ianuarie, atât în Statele Unite cât şi la nivel internaţional. Evenimentele culturale organizate cu acest prilej onorează realizările lui Martin Luther King, Jr., un pastor baptist care a susţinut marşuri lipsite de violenţă cu scopul încetării segregării rasiale. Cel mai cunoscut marş este cel din anul 1963, desfăşurat la Washington, atunci când Martin Luther King, Jr. a rostit celebrul discurs „I have a dream” în faţa a 200.000 de susţinători ai drepturilor civile ale afro-americanilor.

Considerat cel mai influent dintre liderii activişti afro-americani pentru drepturile civile din anii 1960, acesta a jucat un rol esenţial în adoptarea Actului privind drepturile civile din 1964 (care a interzis discriminarea în spaţiile publice, accesarea facilităţilor şi locurilor de muncă) şi a Legii privind drepturile de vot din 1965. King a fost premiat cu Premiul Nobel pentru Pace în anul 1964, devenind cel mai tânăr laureat la această categorie. A fost asasinat pe 4 aprilie 1968.

Din expoziţie fac parte titluri precum:

– Civil Rights Marches, de Linda şi Charles George

– The Day Martin Luther King, Jr., Was Shot. A Photo History of the Civil Rights Movement, de Jim Haskins

– The Assassination of Martin Luther King Jr., de R. Conrad Stein

– I Have a Dream, ediţie ilustrată, cuvânt înainte de Coretta Scott King

– Historic Speeches of African Americans, de Warren J. Halliburton

– Words that Shook the World. 100 Years of Unforgettable Speeches and Events, Richard Greene

Biroul de Presă al Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”

Sursa foto Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”