13 august 2022

Expoziţia „Şapte viziuni ale ochiului lăuntric”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

TRAIAN POSTOLACHE – Expoziţia „Şapte viziuni ale ochiului lăuntric”

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi vă invită să vizitaţi, în perioada 2 – 31 august 2022, expoziţia de pictură, grafică şi desen „Şapte viziuni ale ochiului lăuntric”, semnată de artistul Traian Postolache.

Artistul plastic rădăuţean Traian Postolache s-a născut pe 7 septembrie 1953, a urmat Facultatea de Arte Plastice din Iaşi, a fost rând pe rând bibliotecar, muzeograf, iar în perioada 1999 – 2008 s-a aflat la conducerea Muzeului Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ” din Rădăuţi, perioadă în care a reuşit să organizeze mai multe proiecte internaţionale de mare anvergură. Cu sprijinul Primăriei oraşului Rădăuţi a înfiinţat Galeria de Artă Contemporană, unde au expus periodic artişti din întreaga ţară. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, din anul 1992, lucrările artistului au fost prezente în mai multe galerii din România, Canada, Statele Unite şi Japonia.

Expoziţia etalată pe simezele Muzeului de Artă din Iaşi reuneşte lucrări de pictură, grafică şi desen, care ilustrează viziunea artistului cu rădăcini în mit şi arborescenţe.

„Vocabularul formal al lucrărilor pune în evidenţă chipuri care trăiesc stări de extaz care se află în deplinătatea gloriei cereşti, cărora li se citeşte pe chip miracolul luminii spirituale, a iluminării divine”, apreciază criticul de artă Oliv Mircea, cel care alături de muzeograf Corina Cimpoeşu curatoriază această expoziţie.

Vernisajul va avea loc joi, 11 august 2022, ora 18.00, la Palatul Culturii din Iaşi – Muzeul de Artă.

Invităm publicul să viziteze această expoziţie, de marţi până duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

Sursa foto Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi