30 ianuarie 2023

Expoziția „Sic Transit… ” a artistei Suzana Fântânariu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Național al Literaturii Române,
Sălile „Petru Creția”, „Al. Condeescu” și
„Al. Oprea”, Calea Griviței 64-66
6 – 28 ianuarie 2023

Muzeul Național al Literaturii Române prezintă, în perioada 6-28 ianuarie 2023, la sediul din Calea Griviței nr. 64-66, expoziția „SIC TRANSIT…” a artistei vizuale Suzana Fântânariu, curatoriată de Cristina Simion și realizată în colaborare cu artistul video Andrei Cozlac.

La mai bine de un deceniu de la ultima sa expoziție bucureșteană („Hipersemne“, la sediul Institutului Cultural Român, 2010), Suzana Fântânariu revine în capitală cu o expoziție excepțională, în care prezintă în premieră două serii de lucrări recente, „Jurnale Utopice” (obiect, tehnică mixtă) și „Portrete Arborescente” (desen). „Jurnalele Utopice” sunt un demers de recuperare materială și afectivă, de reconversie artistică a unor fragmente de realitate cu sensuri multiple, de transfer al unor relicve din sfera consumului în cea a perenității.

„Portretele Arborescente” sunt desene frapante prin folosirea detaliilor anatomice parțial metamorfozate în elemente vegetal-lemnoase, simboluri ale regresiunii, ale metamorfozei de tip kafkian, ale vulnerabilității spațiului intim.
Organizată în „camere” distincte, care urmăresc și exploatează topografia spațiului muzeal, expoziția e o călătorie într-un labirint imaginat de artistă ca o imersie în câteva dintre temele sale preferate: corpul, utopia, zborul, lumina, fragilitatea efemeră a existenței.

Sursa foto Muzeul Național al Literaturii Române