8 octombrie 2022

Expoziţia temporară Bijuteriile Timpului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploieşti, şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Constanţa, organizează expoziţia temporară Bijuteriile Timpului.

Grupând 86 de piese de colecţie, reprezentând ceasuri de buzunar, de masă şi de şemineu, ceasuri de perete şi tablouri cu ceas, expoziţia oferă vizitatorilor o perspectivă deosebită a evoluţiei orologeriei în secolele XVIII-XX, ilustrând rafinamentul deosebit care a însoţit acest mesteşug de-a lungul timpului.

Colecţia însumează ceasuri provenind din ateliere şi manufacturi din Franţa, Elveţia sau Germania, unele din ele fiind piese lucrate pe comandă specială pentru România. Amintim, în acest sens, un ceas de mână aniversar, un omagiu adus Centenarului Marii Uniri, realizat de firma Tissot, dar şi un ceas de mână produs în Elveţia de firma Tavannes, cu scopul de a celebra eroismul lui Tudor Vladimirescu şi importanţa mişcării sale în clădirea statului român modern.

Citând versurile lui Vergiliu, care deplângea în poezia sa trecerea ireversibilă a timpului (fugit irreparabile tempus), Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa vă invită să nu pierdeţi timpul şi să vizitaţi expoziţia temporară de ceasuri, prezentată în perioada 29 iulie – 1 octombrie 2022, vernisajul urmând a avea loc vineri, 29 iulie 2022, ora 13.00, la sediul din Piaţa Ovidiu nr. 12 Constanţa.