Publicat: 3 Decembrie, 2015 - 20:30

Muzeul Municipiului Bucureşti prezintă o nouă expoziţie în seria “Vindecărilor Miraculoase”.De data aceasta este adus în faţa publicului pictorul Nicu Enea.

 Expoziţia Vindecări Miraculoase - Nicu Enea (1897-1960) va fi vernisată vineri, 4 decembrie 2015, ora 12:00, la Palatul Suţu şi va putea fi vizitată până pe 31 ianuarie 2016.

“Nicu Enea începe activitatea expoziţională în 1925 cu o „personală” la Bacău, prin intermediul societăţii Ateneul Cultural. Pictor prolific, înzestrat cu o mare putere de muncă, va deschide apoi, timp de peste două decenii, numeroase expoziţii personale cu precădere în Bucureşti, unde în egală măsură va expune cu regularitate la Saloanele Oficiale sau la manifestările Tinerimii Artistice. Universul artei sale, aflat sub semnul virtuozităţii mijloacelor de expresie şi ale echilibrului imagistic, a fost rezumat astfel: „discret sentimentale, lucrările lui Enea încheagă o lume particulară, recognoscibilă, o lume a adevărului pe care îl hrăneşte binele, o lume etică aşadar, subsumabilă unui ideal de frumuseţe. Iar acest ideal poartă în sine un canon al măsurii, al ponderii care-i dozează construcţia, lumina, culoarea , al bucuriei de a picta, din care se hrănesc toate acestea...”