Publicat: 3 August, 2017 - 20:47
Share

Muzeul Național Brukenthal invită publicul la o expoziție de excepție ce cuprinde 34 lucrări în trompe žoeil ale artistului Michael Lassel, considerat unul dintre maeștrii acestei tehnici în creația sec. XX (alături de Jacques Poirier, Henri Cadiou și Pierre Gillou).

Minuțiozitatea și precizia desenului din tablourile prezentate sunt un statement vs. arta creată digital, descriind un arc în timp între arta contemporană și cea de acum 200 de ani, căutând asemănări și deosebiri în percepția lumii din perspectivă realistă, idealistă sau suprarealistă în, adesea înșelătoarele, limite senzoriale (trompe l'oil fiind o tehnică artistică utilizată în pictură în scopul creării iluziei de tridimensionalitate). Compozițiile exprimă erudiție, o opulentă plăcere de a trăi și interesul pentru cunoașterea perisabilității a tot ceea ce este viu și material.

Michael Lassel, artist sas originar din Logig / Ludwigsdorf (jud. Mureș) este stabilit la Furth, în Germania. Înscrisă în agenda culturală Bicentenar Brukenthal 2017, expoziția este organizată cu prilejul celei de a 27-a întâlniri a sașilor în Transilvania.

 

Locul de desfășurare: Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie

Durata: 4.08 — 27.09.2017

Vernisaj: Vineri, 4 august, orele 11:00

Organizatori: Muzeul Național Brukenthal și Asociația Sașilor Transilvăneni din Germania

Curatori: dr. Alexandru Sonoc (MNBrukenthal), mag. Hans-Werner Schuster (Asociația Sașilor Transilvăneni din Germania)

Text oferit de curatori: