Publicat: 1 Mai, 2013 - 16:09

S-a deschis expoziția-eveniment “Comorile Chinei” la sediul Muzeului Național de Istorie a României, din Calea Victoriei nr. 12, București. Expoziția va fi deschisă pentru public zilnic începând cu ora 10.00 până la orele 18.00 și va putea fi vizitată până în data de 01 august 2013.

Organizată în parteneriat cu Art Exhibition China, Administrația de Stat a Patrimoniului Cultural din Republica Populară Chineză și Muzeul Național De Istorie a României, cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze și al Ministerului Culturii, expoziția “Comorile Chinei” reprezintă expresia unui demers major de diplomație culturală și, deopotrivă, un eveniment muzeal de referință.

Proiectul expoziţional “Comorile Chinei” constituie cel mai amplu demers cultural şi cea mai mare expoziţie organizată de China într-un muzeu din România, reunind artefacte inestimabile provenind din 11 muzee şi instituţii culturale din Republica Populară Chineză. Reflectând natura atotcuprinzătoare şi inovativă a civilizaţiei chineze, această expoziţie oferă vizitatorilor o bună oportunitate de a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea şi bogăţia culturii şi tradiţiilor chineze.