1 octombrie 2022

Expoziţie de artă cu ocazia sărbătoririi maestrului Mihai Pânzaru-Pim

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Asociaţia Institutul Bucovina la ceas aniversar: expoziţie de artă cu ocazia sărbătoririi maestrului Mihai Pânzaru-Pim

În această lună, Asociaţia Institutul Bucovina aduce la Galeria Zamca, la ceas aniversar, expoziţia de caricatură „Pandemia asta, frate, nu-i decât o copie”, semnată Mihai Pânzaru-Pim, organizată în semn de onoare şi recunoştinţă pentru parteneriatul de succes în numele artei şi a incluziunii sociale.

Vernisajul expoziţiei, de marţi, 18 Ianuarie, va surprinde publicul şi cu un eveniment de lansare de carte. Este vorba despre volumul „Sublimare şi arhetip în opera de artă şi în fenomenul religios”, creaţie a dr. Marius Romilă.

Invitaţii sunt aşteptaţi la Galeria Zamca (str. Zamcei, nr. 17, în spate la LIDL Mărăşeşti) începând cu orele 14:00, acolo unde vor fi întâmpinaţi chiar de către maestrul Mihai Pânzaru-Pim, care va explica celor prezenţi conceptul din spatele lucrărilor sale şi titlul expoziţiei. Aceasta va putea fi vizitată gratuit, în perioada 12.01-25.02.2022, în cursul zilelor de lucru şi a intervalului orar 09:00-17:00.

Anul acesta, cu ocazia împlinirii a 76 de ani, Asociaţia Institutul Bucovina celebrează colaborarea de 18 ani cu maestrul, care an de an sprijină misiunea organizaţiei şi simultan, propune noi proiecte de dezvoltare a simţului artistic în rândul sucevenilor. Galeria Zamca este o creaţie a celor doi parteneri, care se apropie deja de primul an de implementare reuşită. Maestrul, în calitate de custode al galeriei, coordonează expoziţiile lunare, selectând lucrări aparte ale artiştilor locali, reunind tematici şi stiluri variate: fotografie, pictură, grafică. Pe lângă aceasta, trebuie menţionată şi implicarea necontenită în sprijinirea tinerelor talente. Artistul lucrează îndeaproape cu cei mici, în cadrul atelierelor de creaţie, prin care doreşte să le insufle şi concepte noi, care ţin de cultura generală.

În anul care a trecut, organizaţia a colaborat cu acesta şi pentru implementarea mai multor proiecte Erasmus+, în cadrul cărora s-a realizat un schimb de bune practici, iar partenerii europeni s-au bucurat de propriile caricaturi proiectate de artist, dar şi a unui proiect de cooperare transfrontalieră cu Ucraina, concentrat tot pe latura artistică, unde Mihai Pânzaru-Pim a prezentat tinerilor liceeni, secrete din arta caricaturii.

Pentru mai multe informaţii legate de expoziţie, persoana de contact din cadrul Asociaţiei Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – preşedintele organizaţiei, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org. De asemenea, vă invităm să vizitaţi pagina noastră de Facebook: http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org, unde sunt postate cele mai recente activităţi.