8 octombrie 2022

Expoziţie de automobile şi motociclete militare care au scris pagini în istoria militară contemporană

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dragi prieteni ai muzeului nostru!

De această dată ne adresăm acelora dintre voi, mai mici sau mai mari, care iubesc maşinuţele. Dar, când spunem maşinuţe, nu ne gândim la cele mici, pentru cei mici, ci la cele mari, şi pentru cei mici, dar şi pentru cei mari. Şi, fiindcă noi suntem Muzeul Militar Naţional, normal că ne gândim, bineînţeles, la maşinile militare.

Împreună cu partenerii noştri, cel puţin la fel de pasionaţi ca şi voi, membri ai Secţiei Autospeciale şi Vehicule Militare Istorice din cadrul Retromobil Club România, şi gândindu-ne la faptul că pe 1 august tanchiştii împlinesc 103 ani de când primele care de luptă au rulat în rândurile Armatei Române, sâmbătă, pe 30 iulie, între orele 12.00 şi 19.00, în curtea noastră, vă vom delecta cu o expoziţie de automobile şi motociclete militare care au scris pagini în istoria militară contemporană. Şi pentru ca să includem această latură istorică ce ne onorează, în amintirea vechilor unităţi ale armatei, am intitulat evenimentul Ziua Motomecanizatelor.

Sperăm să ne treceţi pragul în rânduri cât mai mari şi să vă delectaţi cu exponatele pregătite şi lustruite, gata pentru paradă!

Sursa foto Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”