Publicat: 7 August, 2020 - 16:04
Share

O expoziţie dedicată apărării şi promovării drepturilor omului, care prezintă numeroase benzi desenate realizate de artiştii din spaţiul franco-belgian, este deschisă la Palatul Suţu până la finalul acestei luni.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Municipiului Bucureşti, transmis vineri expoziţia "Spirou et les Droits de l' Homme" marchează cea de-a 80-a aniversare a revistei "Spirou", ce poartă numele unui erou care, potrivit ONU, a protejat întotdeauna pe "cei slabi şi a luptat împotriva inegalităţilor" şi care, prin urmare, poate fi considerat un ambasador adecvat pentru drepturile omului. De asemenea, se marchează cea de-a 70-a aniversare a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

Expoziţia, organizată de Delegaţia Wallonie - Bruxelles, cuprinde şi lucrările elevilor de la Şcoala Aletheea în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Salonului BD - "Poveşti din Bucureşti în benzi desenate".

Iniţiată în 2018, expoziţia itinerantă "Spirou et les Droits de l' Homme" a fost prezentată la sediul Naţiunilor Unite de la Geneva şi în alte ţări europene.

Tag-uri Institutii: