6 octombrie 2022

Expoziţie de ceramică la Primăria Sectorului 1: persoanele cu dizabilităţi dau suflet lutului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Obiecte decorative (vase, suporţi de lumânări) şi de uz casnic (căni, farfurii, carafe, castroane etc) de o rară frumuseţe, pictate şi decorate cu migală în culori deosebite. Toate acestea sunt realizate manual de către persoane cu dizabilităţi, în cadrul atelierului de ceramică de la Nazarcea Grup, unitate protejată autorizată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 (DGASPC Sector 1).

Cele mai frumoase dintre aceste produse pot fi admirate în cadrul expoziţiei „Blue & White”, în perioada 3 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9.

Această expoziţie este organizată cu ocazia „Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi”, care este marcată în fiecare an în data de 3 decembrie, cât şi cu ocazia împlinirii a 10 ani de la deschiderea Nazarcea Grup. Este vorba de cea mai mare unitate protejată din ţară, înfiinţată şi susţinută de o autoritate publică locală.

Persoanele care doresc să viziteze expoziţia şi să aprecieze obiectele decorative realizate manual, o pot face în fiecare de zi de luni până vineri, între orele 08:30-16:30. Aceste adevărate opere de artă pot reprezenta cadoul ideal pentru persoanele apropiate cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Precizăm că accesul la expoziţie se face doar pe baza certificatului verde prin care să se ateste vaccinarea împotriva COVID-19 sau trecerea prin boală.

O şansă la normalitate şi demnitate

În Sectorul 1 funcţionează, încă din urmă cu 10 ani, Nazarcea Grup prima întreprindere socială din România creată de o autoritate publică locală în care majoritatea angajaţilor sunt persoane cu dizabilităţi. În cei 10 ani, la Nazarcea Grup au fost angajate 134 de persoane cu diferite dizabilităţi, pentru multe dintre acestea aici a fost şi primul loc de muncă din viaţa lor.

În cele şapte ateliere ale unităţii, angajaţii fac pâine, realizează produse din ceramică, tipăresc materiale promoţionale, spală şi calcă haine, curăţă covoare şi autoturisme, croiesc şi cos la maşină obiecte de îmbrăcăminte.

Angajaţii sunt remuneraţi pentru munca prestată şi beneficiază de toate drepturile unui salariat. Persoanele cu dizabilităţi care lucrează aici beneficiază de un program de lucru special, adaptat problemelor de sănătate individuale.

Mai multe amănunte despre activitatea Nazarcea Grup, produsele şi serviciile pe care le oferă această unitate, pot fi obţinute accesând site-ul www.nazarceagrup.ro. Comunicat de presă – Primăria Sectorului 1 Bucureşti