29 septembrie 2022

Expoziţie de fotografie şi oferă publicului vizitator posibilitatea de a participa la tururi ghidate gratuite

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cu ocazia Zilelor Bucureştiului, Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti” organizează o expoziţie de fotografie şi oferă publicului vizitator posibilitatea de a participa la tururi ghidate gratuite.

Centrul de Cultură „Palatele Bucureştiului de la Porţile Bucureştiului” vă invită în zilele de 17 şi 18 septembrie 2022, să vizitaţi expoziţia de fotografie intitulată „BUCUREŞTIUL INTERBELIC”, organizată cu prilejul Zilelor Bucureştiului 2022. Expoziţia cuprinde imagini care surprind Bucureştiul copilăriei bunicilor noştri. O capitală europeană dedicată cetăţenilor ei, cu locuri de promenadă, cu pieţe largi menite să pună în valoare arhitectura clădirilor emblematice dar şi să adune mulţimile.

Imaginile imortalizează forfota unui oraş al contrastelor, viu, dinamic, împărţit deopotrivă de jupâni cu pălărie şi dame cochete dar şi de negustori, ţărani şi sacagii.

Expoziţia amenajată în holul cu mozaic veneţian de la etajul Palatului Brâncovenesc îi va purta pe cei interesaţi prin atmosfera Bucureştiului de odinioară oferind o experienţă senzorială neaşteptată.

Totodată vor fi asigurate ghidaje tematice, cu rolul de a pune în evidenţă contribuţia lui Constantin Brâncoveanu la istoria şi cultura Bucureştilor. Participarea la aceste vizite este gratuită fiind organizate trei ghidaje începând cu orele 11.00, 14.00 şi 17.00.

Georgiana Vrabie
Referent specialitate
Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”

Sursa foto Facebook Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”