7 decembrie 2021

Expoziţie de ilustraţii semnată de artistul Vali Petridean, la Alba Iulia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, în această perioadă, expoziţia personală de ilustraţii a artistului Vali Petridean, unul dintre cei mai importanţi ilustratori români. Expoziţia poate fi văzută în spaţiul expoziţional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba sau on-line pe pagina de Facebook a instituţie de cultură.

Născut la data de 30 aprilie 1978, în Făgăraş, Vali Petridean este considerat a fi unul dintre cei mai importanţi ilustratori români. Absolvent al Liceului de Arte din Braşov, a studiat sculptura în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, unde a absolvit şi un program de masterat. Cu o istorie de aproape 20 ani în publicitate, acesta a lucrat de-a lungul anilor ca graphic designer şi ilustrator, art director, head of art şi group creative, iar în prezent activează ca freelancer. Apreciat atât în România, cât şi peste graniţe, Vali Petridean a fost publicat de 2 ori in catalogul Lurzer.

Artistul este persoana din spatele ilustraţiilor unor volume de poezii semnate de autorii contemporani Iv cel Naiv sau Carmen Tiderle, precum şi a altor cărţi dintre care amintim Dănilă Prepeleac de Ion Creangă, publicată de editura Vellant. La acestea se adaugă şi alte colaborări cu diferiţi clienţi printre care se numără companii româneşti şi străine, dar şi instituţii publice.

Un artist versatil, Vali Petridean nu este doar un ilustrator de excepţie, ci şi membru al trupei Trip Manilla, fotograf şi sculptor în lemn, reuşind să activeze în toate acestea la un nivel ridicat profesional.

Ilustraţiile sale au fost expuse de la Bucureşti – în cadrul Librăriei Cărtureşti, şi nu numai – şi până în Londra, unde a fost expus, alături de alţi 5 ilustratori români, în cadrul expoziţiei „The Romanian Imaginarium – An illustrated introduction”.

Expoziţia semnată de Vali Petridean este prezentă şi în Alba Iulia, în spaţiul expoziţional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena”, din 21 mai 2021 până la mijlocul lunii iunie.