29 septembrie 2022

Expoziţie de pictură a artistului Ion Nedelcu, la Opera Naţională Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În an centenar, Opera Naţională Bucureşti găzduieşte în prima jumătate a lunii decembrie expoziţia de pictură „NED – 50 de ani de carieră artistică” a artistului Ion Nedelcu. Vernisajul expoziţiei, prezentate de Liviu Prossi, va avea loc luni, 6 decembrie, ora 17:00, în Foaierul Galben, în cadrul căruia va susţine un recital Adrian Naidin.

Expoziţia este deschisă publicului larg în perioada 6 decembrie – 20 decembrie 2021, la Opera Naţională Bucureşti. Accesul la expoziţie se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necesar să trimiteţi un mail la bilete@operanb.ro.

Absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, Bucureşti în anul 1975 la secţia de scenografie de film şi televiziune, Ion Nedelcu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, al Uniunii Cineaştilor din România şi al Societăţii Artiştilor Plastici Californieni.

A început să lucreze pe platourile de filmare de la 25 de ani, realizând decorurile şi costumele a peste 30 de filme istorice şi contemporane, dintre care „Iancu Jianu Zapciul”, „Declaraţie de dragoste”, „Liceenii”, „Extemporal la dirigenţie”. De-a lungul timpului, a semnat peste 30 de expoziţii în ţară şi în străinătate şi a realizat lucrări în colecţii particulare în România, Germania, S.U.A, Siria, China.

Ion Nedelcu a colaborat cu sudiourile Warner Brothers pentru lung metrajul „Skary Movie ll”. A locuit în Statele Unite timp de aproape 7 ani, perioadă în care a realizat pictură murală în Los Angeles şi Las Vegas, a creat decorul pentru un spectacol omagial Golden Globe în Los Angeles şi a creat un costum pe care Angelina Jolie l-a purtat într-un spectacol de televiziune.

Despre Ned s-ar putea scrie cărţi întregi, de la excelenţa sa în scenografie, pictură, sculptură şi restaurări până la design vestimentar şi realizarea costumelor de film şi teatru. Indiferent de forma artei prin care alege să se exprime, un lucru este cert, Ned este un artist complet, iar asta se poate vedea cu ochiul liber şi în cadrul expoziţiei organizată în Foaierul Galben al Operei Naţionale Bucureşti.