29 septembrie 2022

Expoziţie de scaune, cu îndemn la lectură, la Biblioteca UPT

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Holul central al Bibliotecii UPT a găzduit joi, 13 ianuarie 2022, vernisajul celei de-a V-a ediţii a expoziţiei „Sit With Me”, realizată de studenţii anului 6 al Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, ca proiecte aferente materiei „Amenajări interioare”.

În cadrul proiectului de arhitectură de interior, studenţii, coordonaţi de cadrele didactice Cristina Povian şi Camil Milincu, şi-au propus realizarea unui obiect de stat de mici dimensiuni, ergonomic şi menit să asigure confortul necesar lecturii într-o bibliotecă sau acasă.

Studenţii au fost provocaţi să-şi dea frâu liber imaginaţiei şi să creeze scaune care să se încadreze în tematica ediţiei din acest an – „Sit With Me in a Library”, fie că este biblioteca de acasă sau de la universitate. Forma, culorile, materialele au fost lăsate la latitudinea studenţilor, astfel încât a rezultat o mare diversitate de modele, din lemn, metal, carton, polistiren, plexiglas, sfori, plastic, ţevi şi chiar licheni.

În cadrul vernisajului, care a reunit 40 de exponate, studenţii şi-au prezentat realizările, conceptul de la care au plecat, dificultăţile pe care le-au întâmpinat în realizarea acestora.
Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 13.01.2022- 31.01.2022.