28 ianuarie 2022

Expoziţie fotografică aniversară la Alba Iulia „145 DE ANI DE CRUCE ROŞIE ÎN ROMÂNIA”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începând cu data de 7 decembrie 2021, în faţa Muzeului Unirii din Alba Iulia se va desfăşura timp de 8 zile, Expoziţia fotografică aniversară „145 DE ANI DE CRUCE ROŞIE ÎN ROMÂNIA”.

Expoziţia este o rememorare a istoriei Crucii Roşii Române şi reuneşte 40 de ilustrate, atent selecţionate de istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie din Braşov.

Începând cu anul 1876, anul de înfiinţare al Crucii Roşii Române, această organizaţie umanitară şi-a asumat o misiune nobilă pe care o continuă cu aceeaşi determinare şi astăzi: de a contribui, prin programele desfăşurate, la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică.

De 145 de ani, angajaţii şi voluntarii Crucii Roşii Române continuă să depună eforturi pentru a schimba cursul vieţii unor oameni greu încercaţi de soartă, prin intervenţii punctuale în diferite situaţii de criză, dezvoltarea de activităţi care cresc rezilienţa comunităţilor în faţa situaţiilor de urgenţă, prin dezvoltarea de campanii/servicii sociale şi medicale adaptate nevoilor specifice din comunitate şi multe alte activităţi menite să facă bine.

Expoziţia va rămâne timp de o săptămână la Alba Iulia şi a fost posibilă prin implicarea reprezentanţilor Districtului Lions 124 Romania, cărora le mulţumim pe această cale.

Este o onoare pentru noi şi o mare bucurie să împărtăşim cu toţi cetăţenii din acest oraş, imagini care ne poartă pe urmele eroilor curajului şi ai solidarităţii.

DIRECTOR,
Adrian Ionel Duşa