18 iunie 2021

Expoziţie la Artoteca BMB în memoria sculptorului Alexandru Măntescu-Isac

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) anunţă deschiderea online a expoziţiei de pictură In memoriam Alexandru Măntescu-Isac vineri, 14 mai, începând cu ora 17:30, la Artoteca BMB.

Alexandru Măntescu-Isac (13 aprilie 1984 – 2 ianuarie 2021) a fost absolvent al Universităţii Naţionale de Arte Plastice Bucureşti, secţia Ceramică. Lucrările artistului au putut fi admirate în colecţii particulare atât în ţară, cât şi în străinătate: Israel, Marea Britanie, Slovenia şi Serbia. A participat la numeroase simpozioane de pictură şi sculptură şi a avut specializare în restaurarea monumentelor de patrimoniu.

Expoziţia face parte din cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică „Temeiuri” şi este curatoriată de reputatul critic de artă Radu George Serafim şi de Carmen Olteanu, pictor şi doctor în arte plastice. Invitat special al evenimentului va fi criticul de artă Virgil Mocanu.

Iubitorii de artă sunt aşteptaţi să viziteze expoziţia în perioada 14 – 28 mai, gratuit, conform programului Artotecii BMB, la adresa Şoseaua Mihai Bravu, Nr. 4. Ca de fiecare dată, evenimentul se va desfăşura în condiţii de deplină siguranţă atât pentru public, cât şi pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.