Publicat: 15 Ianuarie, 2018 - 12:09

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, Muzeul Naţional Cotroceni a organizat expoziţia "Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari", care poate fi vizitată în perioada 16 ianuarie-13 februarie 2018. 

'Deschidem seria manifestărilor din 2018 cu acest program expoziţional dedicat Unirii, pe care intenţionăm să îl putem prezenta unui public cât mai larg, prin itinerarea lui, după această primă lună în care expoziţia poate fi vizitată la Muzeul Naţional Cotroceni. Nu întâmplător am ales să sărbătorim Ziua Culturii Naţionale - motiv de bucurie pentru toţi cei care gândesc şi vorbesc româneşte - cu un program dedicat Marii Uniri. 

Anul Centenarului, care este şi anul european al patrimoniului, este un bun moment să conştientizăm eforturile pe care trebuie să le depunem pentru dezvoltarea infrastructurii culturale, pentru punerea în valoare a creatorilor români şi a operelor lor artistice, pentru o Românie educată, o Românie care se dezvoltă prin cultură. Invit publicul să viziteze Muzeul Naţional Cotroceni în aceste zile şi să descopere acest fotoreportaj foarte interesant cu imagini de patrimoniu din arhiva muzeului', a precizat directorul general al Muzeului Naţional Cotroceni, Liviu Sebastian Jicman, în cadrul vernisajului. 

Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 13 februarie 2018. Accesul se face fără programare, în baza actului de identitate, de marţi până duminică, între orele 9.30 - 16.30. Taxa de intrare este de 10 lei.
 

Tag-uri Nume: