Publicat: 3 Iunie, 2012 - 11:15

Asociația Bucharest Running Club informează că în data de 3 Iunie 2012 va organiza Petrom Bucharest International Half Marathon, cu punctul de Start/ Finish în Piața Constituției.

In perioada 1 iunie – 3 iunie are loc Expo-Maraton, expoziţie ce face parte din cadrul evenimentul Petrom Bucharest International Half-Marathon.

Duminică, 3 iunie 2012, traseul Petrom Bucharest International Half Marathon este urmatorul: Bd Libertății, Piața George Coșbuc, Bd Unirii până la Bd Brătianu, înapoi pe Bd Unirii, Piața Constituției, Bd Libertății, Bd Națiunile Unite, Splaiul Independenței, Piața Unirii, înapoi pe sensul celălalt al Splaiului Independenței, Calea Victoriei până la Biserica Crețulescu (magazinul Muzica), înapoi pe Calea Victoriei, Splaiul Independenței, până la Podul Eroilor, înapoi pe Splaiul Independenței până la Bd Libertății, dreapta până la Piața Constituției.

Astfel, duminică 3 iunie, în intervalul orar 06:00- 15:00 traseul mai sus menţionat va fi închis circulației rutiere.
Apelăm la intelegerea conducătorilor auto cu privire la restricţiile impuse.

Următoarele instituții, datorită amplasării în zona de circuit a maratonului nu vor avea cale de acces duminică, 3 iunie în intervalul orar 06:00- 15:00: SRI, SPP, Palatul Parlamentului (accesul la aceste instituții se poate face doar prin zona 13 Septembrie, Uranus), MAPN, Facultatea de Medicină Veterinară, Institutul Cantacuzino, Hotel Marriott, Hotel Ibis.
De asemenea, în intervalul orar mai sus menționat, liniile de troleibuz care traversează Podul Eroilor și Calea Victoriei la intersecția cu Regina Elisabeta vor fi oprite.

Petrom Bucharest International Half Marathon este organizat în colaborare cu Primaria Generală a Municipiului București, Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, Comitetul Olimpic Român, Federația Română de Atletism și Centrul de Proiecte și Programe Educationale și Sportive pentru Copii și Tineret.
Competiţia este acreditată internațional, înscrisă în lista oficială a maratoanelor lumii și afiliată AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor Stradale).
Ediţia 2011 a Maratonului Internaţional Bucureşti a reunit 6000 de participanti; au fost oferite 50 de premii în bani, sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului; au vizitat Bucureștiul câteva sute de turiști straini, sportivi amatori; au colaborat 200 de voluntari pentru organizare.
Vă mulţumim anticipat pentru întelegere și sprijinul acordat la ediţiile anterioare ale evenimentului.