16 octombrie 2021

Expoziţie temporară „Când ARTA întâlneşte VINUL”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Judeţean Vaslui şi Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad vă invită sâmbătă, 25 septembrie 2021, ora 18:00, la vernisajul expoziţiei temporare „Când Arta întâlneşte Vinul”.

Întâmpinăm toamna, un anotimp plin de culoare şi bogăţie, prin organizarea unui eveniment cultural de excepţie, ce îl aduce în prim-plan pe jurnalistul Vasile Botnaru, născut la 12 ianuarie 1957, la Chişinău. Pasionat de pictură, a petrecut timpul liber, încă din facultate, practicând această îndeletnicire. Aşa, a ajuns, în urma unei provocări, să picteze cu vin. Originea acestei tehnici artistice este estimată o dată din perioada Renaşterii, când se înlocuiesc acuarelele folosite în mod tradiţional cu nuanţe obţinute din vin. Rezultatul nu putea fi decât unul surprinzător: lucrări unice, atât de diferite, dar foarte interesante prin varietatea de motive descrise şi prin nuanţele uşoare, de la roşu la violet, o gamă de culori ce nu au asemănare, reprezentative picturii în vin.

În cadrul acestui eveniment va avea loc şi o prezentare de vinuri, unde participanţii îşi vor delecta papilele gustative cu vinuri autohtone. Vor fi prezentate noţiuni introductive în arta degustării şi istoria vinului în spaţiul românesc.

Prezintă: Ionuţ Andrei NĂSUI.

Evenimentul va avea loc în aer liber, la Pavilionul Expoziţional „Marcel Guguianu”, din Bârlad, strada Marcel Guguianu nr.4. Accesul publicului la vernisajul expoziţiei este gratuit, cu respectarea normelor de distanţare socială impuse de Guvernul României, din cauza pandemiei.

Expoziţia va putea fi vizitată, în perioada, 25 septembrie – 25 octombrie 2021, de marţi până duminică, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!