Publicat: 7 Martie, 2018 - 12:32
Share

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", în colaborare cu Complexul Muzeal Judeţean Neamţ - Muzeul de Ştiinţele Naturii Roman, vă invită să vizitaţi expoziţia temporară "Grigore Antipa - 150", care va fi găzduită în perioada 8 martie - 15 iunie 2018 la sediul din Şos Ştefan cel Mare nr. 248 (Parcul Municipal), Roman.

Piesele expuse aduc un omagiu lui Grigore Antipa - personalitate complexă, ctitor de instituţii culturale şi de cercetare, dar şi diplomat apreciat al epocii sale, deschizător de drumuri în mai multe domenii ale ştiinţei româneşti. Marele savant a fost primul oceanolog, ecolog şi hidrobiolog român, autorul conceptelor de biosociologie şi bioeconomie. Opera cea mai dragă a lui Grigore Antipa a fost Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Bucureşti, unul dintre cele mai vizitate şi îndrăgite instituţii de cultură din România.

Expoziţia prezintă o serie de 16 panouri foto care vă vor călăuzi prin viaţa savantului, precum şi câteva piese cu valoare ştiinţifică, istorică şi documentară care fac parte din patrimoniul muzeului bucureştean şi care au fost personal colectate şi studiate de Dr. Antipa. Graţie fotografiilor şi documentelor expuse care au supravieţuit încercărilor istoriei, veţi putea descoperi personalitatea lui Grigore Antipa, cel ce a reuşit să acţioneze ca un liant între oamenii de rând şi cei cu putere de decizie, ajutând la dezvoltarea comunităţilor şi, în final, la atingerea unui nivel de dezvoltare economică a României demn de marile puteri europene.

Expoziţia va rămâne deschisă pentru public până în data de 15 iunie 2018.

Tag-uri Nume: