Publicat: 27 Ianuarie, 2012 - 13:36

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) va acţiona în instanţa Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) pentru protejarea relaţiei lui George Constantin Păunescu cu Securitatea, tergiversarea ostentativă a acestui subiect prin blocarea într-un cerc normativ vicios şi ignorarea, în mod vădit, a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Inca din luna august 2011, Fundatia Societatea Civila pentru Reforma Morala (SCRM) a solicitat CNSAS o pozitie privind relatia cu Securitatea a lui George Constantin Paunescu, presedinte al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania. La aceasta adresa, de peste sase luni, CNSAS invoca existenta unei solicitari precedente similare, refuzand insa sa faca publica data sesezarii anterioare, autorul si un termen limita in care urmeaza sa raspunda la aceasta.

Infiintat in 2000 ca organism destinat studierii arhivelor Securitatii, CNSAS nu a reusit pana astazi, in 12 ani de activitate, sa se pronunte in privinta relatiei lui George Constantin Paunescu cu Securitatea, folosindu-se azi de o solicitare ”misterioasa”, care nu poate fi verificata si adusa la cunostiinta publicului.

In aceasta situatie, FACIAS va incerca sa obtina in instanta obligarea CNSAS la indeplinirea misiunii pentru care a fost infiintat si pentru care este subventionat din bani publici.