Publicat: 26 Septembrie, 2020 - 11:02
Share

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) salută demersul Asociației Distribuitorilor de Medicamente, de a importa 25.000 de cutii de Euthyrox, însă reamintește că situația stocurilor de medicament este în continuare critică.

Cantitatea de Euthyrox importată paralel de Asociația Distribuitorilor de Medicamente reprezintă o gură de oxigen pentru aproape 40.000 de pacienți, care vor avea astfel tratamentul asigurat timp de o lună. Totuși, cantitatea de medicament disponibilă în farmacii va fi în continuare mult sub necesarul bolnavilor din România. Astfel, conform informațiilor oferite de SER la data de 25.09.2020, la nivelul României există un stoc de 67.910 cutii cu Euthyrox de 50 mcg, 73.500 cutii cu Euthyrox de 100 mcg, si 85.702 cutii cu Euthyrox de 25 mcg. În prezent, în țara noastră, sunt 500.000 de pacienți ce au nevoie de tratament cu Euthyrox, care de aproape un an de zile se confruntă cu lipsa acestuia din farmacii.
 
Ministerul Sănătății nu a găsit nici până astăzi o soluție la această problemă, iar promisiunile că medicamentul va fi produs în România sunt departe de a deveni realitate.
 
FACIAS va monitoriza în continuare această criză și modul în care autoritățile respectă dreptul cetățenilor la sănătate și la viață, în acord cu misiunea sa de a sancționa abuzurile autorităților statului împotriva cetățenilor.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: