Publicat: 7 Martie, 2018 - 18:07

Accesul pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie, una dintre problemele majore ale sistemului de sănătate, a fost subiectul principal de discuţie al întâlnirii dintre Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi noua conducere a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), desfăşurată la iniţiativa Agenţiei.

'Unul dintre subiectele abordate este acela al studiilor clinice. Este necesară identificarea de soluţii pentru accelerarea acestui proces, întrucât studiile clinice înseamnă, înainte de orice, acces la medicamente de ultimă generaţie pentru pacienţii români.

Accelerarea procesului de evaluare a medicamentelor care sunt pe lista de aşteptare pentru a fi introduse la compensare, actualizarea şi simplificarea legislaţiei care reglementează donaţiile de medicamente au fost printre soluţiile discutate de reprezentanţii ARPIM şi ANMDM pentru creşterea accesului pacienţilor români la medicamente.

De asemenea, am discutat şi despre autofinanţarea ANMDM care este o soluţie pe termen mediu şi lung la rezolvarea problemelor privind capacitatea Agenţiei de a se adapta la cerinţele sistemului medical în continuă creştere.

Pacienţii români au dreptul de a fi trataţi conform standardului european, iar transparenţa şi dialogul sunt singurele căi de a transpune acest drept în realitate. Salutăm iniţiativa Preşedintelui ANMDM care pune bazele, într-un mod transparent, unei normalizări în domeniu, în beneficiul pacienţilor din România şi dorim continuarea acestui dialog', a declarat Dan Zaharescu, Directorul Executiv al ARPIM.

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM)-www.arpim.ro-este organizaţia care susţine obiectivele comune ale celor mai importante 29 de companii farmaceutice internaţionale producătoare de medicamente originale, prezente în România.

Membrii ARPIM investesc permanent în cercetare şi dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacienţilor medicamente originale şi inovatoare, care salvează anual mii de vieţi. Principalul obiectiv al Asociaţiei este creşterea accesului pacienţilor la medicamente, ameliorarea calităţii vieţii pacienţilor şi implicit creşterea speranţei de viaţă a românilor.

ARPIM este afiliată la Federaţia Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA)-www.efpia.com-organizaţia europeană care reuneşte cele mai importante companii farmaceutice internaţionale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbvie, Amgen, Angelini Pharmaceuticals, Astellas Pharma, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie, A. Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, Genesis Pharma, GlaxoSmithKline, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis Pharma Services Romania, Novo Nordisk Farma, Pfizer, Roche, Sanofi Aventis, Servier Pharma, Shire, Takeda Pharmaceuticals, UCB Pharma, Vifor Pharma. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: