Publicat: 16 Februarie, 2014 - 11:30
Share

Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4, pune la dispoziția contribuabililor din Sector două noi modalități de plată a taxelor și impozitelor locale.Astfel, va fi demarat un proiect inedit, denumit DIRECT DEBIT, care simplifică achitarea datoriilor către Bugetul Local Sector 4. În esenţă, acesta presupune ca orice contribuabil care aderă la această modalitate de plată, să nu se mai deplaseze niciodată la sediile Direcției şi în nicio altă locație.

Direct Debitul este un instrument de plată direct de pe card, care transmite băncii colaboratoare instrucțiuni de debitare directă a plătitorilor, cu anumite sume de bani și la anumite date scadente.
Așadar, contribuabilii Sectorului 4 pot scapa de grija plății impozitelor și taxelor locale, prin completarea unui simplu formular către banca emitentă a cardului pe care îl dețin. Prin intermediul acestuia, îşi exprimă acordul ca la anumite termene scadente, alese de către contribuabil, banca să debiteze automat contul său cu sumele de plată către D.G.I.T.L. Sector 4 (cuantumul taxelor și impozitelor datorate), în baza facturii/deciziei de impunere cu suma de plată.
În paralel, contribuabilul, are posibilitatea să verifice on-line factura/decizia de impunere emisă și are astfel, controlul absolut asupra operațiunilor efectuate din contul său, fiind degrevat de grija plății impozitelor și taxelor locale, fără să mai fie nevoit să se prezinte la sediile D.G.I.T.L. Sector 4.
Totodată, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4 va începe în curând încasarea taxelor și impozitelor locale și prin o altă nouă modalitate de plată larg răspândită – cea prin ATM.
În prima etapă, cele două noi servicii sunt disponibile pentru clienții băncii colaboratoare, Raiffeisen Bank, urmând apoi să fie extinsă pentru toate băncile emitente de carduri, care au implementat serviciul de DIRECT DEBIT.
Plata impozitelor și taxelor locale la ATM-urile Raiffeisen Bank se va putea face prin alegerea opțiunii de Plată Facturi - D.G.I.T.L. Sector 4 de la oricare ATM Raiffeisen Bank (peste 1100 ATM-uri). Această opțiune de plată oferă contribuabilului, client al băncii Raiffeisen, posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale la momentul ales de el din soldul disponibil pe card, precum și controlul asupra operațiunilor efectuate prin intermediul extrasului de card.
În cazul ambelor opțiuni de plată nou introduse, comisionul de plată este suportat 100% de către Primăria Sectorului 4, prin D.G.I.T.L. Sector 4, astfel încât contribuabilul nu plătește nimic în plus față de cuantumul impozitelor și taxelor datorate către D.G.I.T.L. Sector 4, serviciul fiind GRATUIT.
Contribuabilii care dobândesc bunuri noi vor trebui să se deplaseze totuşi, o singură dată, la sediile D.G.I.T.L. Sector 4, pentru depunerea declarațiilor conform Legii.
De asemenea, reamintim cetățenilor din Sectorul 4 că pentru a-şi achita datoriile către Bugetul Local, mai au la dispoziţie, pe lângă plata directă la casierii, şi celelalte modalităţi: prin POS, trezorerie, on-line, mandat poştal, cât şi prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro.