Publicat: 26 Iunie, 2017 - 15:21
Share

Comitetul de Dialog Social pentru sectorul audiovizual, al Comisiei Europene, a analizat vineri, 23 iunie 2017, problemele cu care se confruntă angajații din sectorul Cultură și Mass-Media din România.

Membrii delegației române, Leonard Pădureț, președintele Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind și Cristi Godinac, președintele executiv, (foto), au prezentat situația gravă din țară referitoare la intenția guvernanților români de a desființa sectorul cultura și mass-media, astfel încât, salariații din acest important domeniu, să nu mai poată fi apărați de contracte colective.

Au fost sesizate, totodată, erorile legii salarizării (vezi aici), care discriminează salariații din cultura, făcând, în același timp, referire la presiunile la care sunt supuse instituțiile publice de media AGERPRES, SRR și SRTV.

La dezbateri au participat, alături de oficiali ai Comisiei Europene, reprezentanți ai Federației Europene a Jurnaliștilor, ai Federației Internaționale a Muzicienilor, ai Federației Internaționale a Actorilor, UNI MEI, EBU precum și ai altor organizații europene din domeniu.

Introducerea pe agenda ședinței a problemelor din România, a fost generată de reacția dură a principalelor organizații internaționale din domeniu față de intenția autorităților române de a desființa sectorul Cultură și mass-media (vezi aici).

Concluzia întâlnirii a fost că, dacă până la următoarea ședință a Comitetului ce va avea loc în toamna acestui an, problemele ridicate nu vor fi urgent remediate, atunci se va impune intervenția Comitetului și a Comisiei Europene pentru a convinge autoritățile române să acorde respectul cuvenit angajaților din cultură și mass-media română.

Departament Comunicare FAIR-MediaSind Bucuresti