Publicat: 14 Februarie, 2020 - 13:46

De Valentine’s, Fall in Love Festival aduce indragostitilor de muzica primele confirmari: Mura Masa (UK), Little Dragon (SE), Lemaitre (SUA), Grasu XXL live band (RO), Guess Who live band (RO) si Spike (RO) deschid line-up-ul celei de-a doua editii. 
Fall in Love Festival va avea loc in perioada 4-6 septembrie 2020 la Palatul Mogosoaia. Pentru a sarbatori trecerea in noul sezon, Fall in Love, cel dintai festival al toamnei, va oferi 3 zile de concerte si de petreceri pasionatilor de festivaluri, cu 1 zi in plus fata de editia precedenta. 

Mura Masa (UK), unul dintre artistii in plina ascensiune ai scenei electronice britanice, vine la primul festival al toamnei 
Pe numele sau real Alex Crossan, tanarul compozitor si producator de muzica electronica este bine cunoscut publicului larg in special datorita hit-ului „Lovesick”, care a ajuns pe locul 1 in Spotify Viral Charts in Statele Unite si in Marea Britanie, fiind inca in heavy rotation in playlist-urile multor radiouri din intreaga lume. Albumul de debut, cu titlu omonim („Mura Masa”), a cunoscut un succes urias, propulsandu-l in lumina reflectoarelor si aducandu-i doua nominalizari la premiile Grammy, pentru „Best Electronic Album” si „Best Recording Package”. Mura Masa a devenit astfel primul artist care a fost nominalizat, pentru acelasi disc, atat ca muzician, cat si in calitate de creative director. Lansat in iulie 2017, albumul omonim s-a vandut in peste 500.000 de exemplare in toata lumea, avand, de asemenea, peste 1 miliard de stream-uri. 

Little Dragon (SE) vin pe domeniul Palatului Mogosoaia la invitatia Fall in Love Festival
Little Dragon au intrat in atentia scenei internationale cu albumul „Ritual Union” (2011) si au continuat sa inspire si sa surprinda audienta printr-un sound distinct ce imbina texturi sonice cu insertii jazzy, asezonate din plin cu o varietate de elemente, de la cele electronice la cele soul. Iar acesta a fost doar inceputul. Un alt album, „Nabuma Rubberband”, a primit o nominalizare la Premiile Grammy (2014), in timp ce single-urile „Sweet” si „Strobelight”, de pe materialul „Season High”, au intrat in Top A-listed sigles al BBC Radio 6.

Lemaitre (SUA), duo indie electronic norvegian din Los Ageles, pe scena de la Mogosoaia 
Istoria duo-ului norvegian Lemaitre a inceput in 2010 la Oslo, cand Ketil Jansen si Ulrik Denizou Lund au decis sa transpuna in realitate abordarea free-form, inventiva si total contagioasa asupra muzicii. Insasi numele proiectului are o semnificatie importanta, duo-ul fiind botezat dupa Georges Lemaitre, preot de origine belgiana care a propus teoria Big Bang-ului si a dezvoltat ceea ce acum este cunoscut sub numele de Legea lui Hubble. Acest amanunt explica multe dintre detaliile muzicale prin care duo-ul s-a facut remarcat, inclusiv titlurile pe care le poarta unele dintre creatii. 

Lemaitre au debutat cu succes, chiar cea de-a doua piesa pe care au lansat-o, „The Friendly Sound”, urcand peste noapte pe locul 1 pe Hype Machine. Insa, duo-ul a ajuns in atentia publica mai ales datorita seriei de EP-uri cunoscute ca „the Relativity Series” („Relativity 1”, „Relativity 2”, „Relativity 3” si „Relativity By Nite”), care au fost intampinate cu entuziasm de critica de specialitate si le-au adus primele locuri in topurile internationale, indiferent de continent. Spre exemplu, „Relativity 2” a ajuns pe locul 4 la nivel mondial in categoria „Pop” a iTunes.  

Guess Who (RO) a devenit cunoscut odata cu lansarea „Locul Potrivit”, o piesa cu puternic mesaj social, single-urile „Manifest” si „Tot Mai Sus” lansate ulterior mentinandu-i popularitatea.

GRASU’ XXL (RO): pe numele sau real Dragos Nichifor, Grasu XXL a inceput sa cante inca de la 14 ani, fiind pasionat de atunci de hip-hop. Educatia muzicala primita in familie a fost orientata mai ales catre jazz si funk, tatal sau fiind un cunoscator al bass-ului. Este unul dintre motivele pentru care gusturile si cunostintele sale muzicale acopera o paleta foarte larga de genuri. 

SPIKE (RO): si-a inceput cariera in 2002, cand a luat nastere colaborarea cu trupa Cosa Nostra, in urma unui demo trimis pentru un concurs. Tot un demo a fost si „Nimic personal”, trimis de aceasta data catre Roton. Piesa a fost acceptata si inclusa pe compilatia „Loop Records”. In 2017 intra in label-ul Okapi Sound, incepe sa lucreze la cel de-al doilea album si dezvolta o noua pasiune: regia. In 2008, Spike a inceput sa realizeze primele videoclipuri