5 octombrie 2022

Permis fals procurat cu 200 de euro, descoperit la controlul de frontieră

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie R. Moldova asupra căruia au descoperit un permis de conducere fals.

În data de 04 decembrie a.c., în jurul orei 12.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autoturism, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 22 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, ocazie cu care a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, cu datele sale de identificare.

În baza analizei de risc, au fost efectuate verificări specifice cu privire la documentul în cauză, în urma cărora poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Tânărul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră în Franţa, prin intermediul unui cetăţean cunoscut pe o reţea de socializare, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 200 de euro, şi intenţiona să îl folosească pentru a se angaja mai rapid în Franţa.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui: Subcomisar de poliţie MIRICĂ IRINA