Publicat: 18 Decembrie, 2018 - 10:59
Share

O nouă serie de viitori soldaţi şi gradaţi profesionişti, formată din 3 fete şi 130 de băieţi, a început luni, 17 decembrie, programul de pregătire la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu", care se va desfăşura în două module, instrucţia individuală de bază şi cea de specialitate. Scopul pregătirii viitorilor marinari militari este dezvoltarea deprinderilor individuale şi colective necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor în timp de pace, în situaţii de criză şi de război.

Instrucţia de bază a soldaţilor profesionişti se desfăşoară, în perioada 17 decembrie 2018 - 15 februarie 2019, şi se constituie din două componente principale, instrucţia pentru formarea deprinderilor de militar şi instrucţia multidisciplinară. Primul modul de pregătire se va încheia prin susţinerea examenelor de absolvire şi prin depunerea jurământului militar, legământul suprem faţă de Patrie.

Obiectivul instrucţiei individuale de specialitate, programată să fie executată în perioada 15 februarie 2018 - 12 aprilie 2019, este formarea specialiştilor pentru îndeplinirea cerinţelor specifice postului încadrat, prin dezvoltarea deprinderilor de acţiune pentru executarea misiunilor de luptă.

După finalizarea programului de pregătire, militarii vor fi repartizaţi în unităţile militare din Forţele Navale Române, unde îşi vor desfăşura activitatea specifică funcţiilor pe care le vor încadra.