Publicat: 4 Februarie, 2013 - 14:11
Share

Heifer Project România în parteneriat cu World Vision România, organizează joi, 7 Februarie 2013, în curtea Centrului Cultural din satul Aşchileu Mare, comuna Aşchileu, judeţul Cluj, începând cu orele 12.00, ceremonia de pasare a darului în cadrul proiectului “Ameliorarea rasei de bivoli din şi Mera”.

Fundaţia Heifer România continuă activităţile de ajutorare a familiilor nevoiaşe. Astfel, după ce mai multe vaci de rasă au fost predate anul trecut unor gospodari cu mijloace reduse de trai, acţiunile programate pentru anul acesta demarează prin dăruirea a 5 bivoliţe unor familii din satul Aşchileu Mare.
Conform principiului de bază al Heifer Internaţional, “Passing on the gift - Dar din dar”, primii beneficiari vor dărui la rândul lor, altor familii nevoiaşe, primele femele născute în gospodăria lor, asigurându-se astfel continuitatea proiectului.
Scopul proiectului este de a creşte veniturile şi de a îmbunătăţi alimentaţia familiilor beneficiare prin promovarea creşterii bubalinelor, la nivel local. Proiectul are ca obiective distribuirea de tineret bubalin si oferirea de instruiri unui număr de 30 de familii din cele două sate transilvănene, cu un buget total de 160 000 $ . Primul grup ţintă a primit animalele în 2010 iar acum va avea loc prima pasare a 5 femele tineret bubalin oferite altor familii nevoiaşe.
“Sunt impresionată de tot ce înseamnă ideea de Dar din Dar şi chiar ar trebui ca toţi oamenii să se ajute între ei. Am primit o bivoliţă în iarna lui 2010, s-a adaptat foarte bine şi ne asigură un salar în casă”, a declarat doamna Giloan, beneficiar din primele plasamente în zonă.
Cele două comunităţi au experienţă şi tradiţie în creşterea acestor animale.
Bivolul este mai puţin pretenţios în ceea ce priveşte îngrijirea, faţă de alte ierbivore domestice. Este o specie puternică şi rezistentă la îmbolnăviri, cu o durată de viaţă dublă faţă de cea a vacii. Din punct de vedere economic creşterea bivolilor este recomandată gospodăriilor cu resurse minime. În plus, aceste animale pot fi folosite şi la munca câmpului.
Invitaţii speciali ai acestui eveniment sunt Cengel Katya Danielle şi Bugbee Geoffrey Oliver, reprezentanţi ai publicaţiei World Ark, SUA care promovează succesul proiectelor Heifer în toată lumea.


Heifer Internaţional este o organizaţie internaţională umanitară, care de mai bine de 65 de ani oferă asistenţă comunităţilor sărace, din peste 120 de ţări ale lumii, pentru a pune capăt foametei şi sărăciei, în vederea îmbunătăţirii vieţii şi a protejării mediului înconjurător.

Heifer România este una din filialele Heifer International, face parte din divizia pentru Europa Centrală şi de Est, şi derulează proiecte în România, Republica Moldova şi Bulgaria.