Publicat: 2 Iulie, 2014 - 20:02
Share

Fântânile arteziene din zona Unirii şi cele de pe Bulevardul Unirii, din Piaţa Parlamentului până la Piaţa Alba Iulia, vor avea, de la 1 august până la sfârşitul lunii septembrie, lumini şi muzică, dar şi senzori care, atunci când vântul bate puternic, reduc jeturile de apă.

„Primăria Municipiului Bucureşti şi Apa Nova București au demarat în luna mai lucrările de reabilitare, modernizare şi extindere a fântânilor de pe Bulevardul Unirii. Este vorba despre un proiect denumit simbolic „În zile caniculare, fântâni pline de răcoare”, în cadrul căruia urmează să fie reabilitate şi modernizate fântâna principală din Piața Unirii, împreună cu toate fântânile existente pe Bulevardul Unirii şi extinse fântânile de pe acest bulevard, până la Piaţa Alba Iulia”, transmite Apa Nova, într-un comunicat.

Fântânile vor fi operate și controlate printr-un sistem de tip SCADA și sunt dotate inclusiv cu senzori de vânt, precizează instituția. Astfel, atunci când bate vântul puternic, jeturile de apă se reduc sau chiar se pot opri. De asemenea, dacă intră o persoană în fântână, prezența sa este detectată de un senzor, iar apa se oprește.

Lucrările vor continua astfel încât, la sfârșitul lunii iulie, locuitorii să se poată bucura de aceste prime fântâni care vor funcţiona, iar până la sfârşitul lunii septembrie, să poată admira majoritatea fântânilor de pe Bulevardul Unirii, între Piața Unirii și Piața Parlamentului.
 
Lucrările de reabilitare/modernizare a fântânii centrale vor continua şi după trecerea acestei veri, pentru ca în vara anului 2015, fântâna să poată oferi bucureştenilor un adevărat spectacol de lumini şi muzică.

Investiția pentru lucrările de reabilitare/modernizare și extindere a fântânilor din zona Unirii este integral suportată de Apa Nova București.