6 decembrie 2021

Fapte la regimul armelor şi muniţiilor constatate de poliţiştii bistriţeni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat, marți, un număr de trei percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Lechinţa şi Chiraleş, în urma cărora a fost identificat pistolul folosit în înregistrarea video postată pe o aplicaţie de socializare, ce aparţine unui bărbat de 33 de ani din Chiraleş, în care acesta deţine un pistol şi execută două trageri în plan vertical.

Poliţiştii au constatat că bărbatul nu este autorizat să deţină arme şi muniţii din categoriile celor supuse autorizării. Pistolul folosit este unul neletal supus autorizării şi aparţine unui bărbat de 25 de ani din Lechinţa, pe care acesta l-ar fi achiziţionat din Germania şi l-ar fi introdus fără drept în ţară în luna aprilie a acestui an.

Faţă de cei doi bărbaţi s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore urmând să fie prezentaţi procurorului de caz, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au întocmit un dosar penal cu privire la infracţiunile de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă fără drept, complicitate la nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi complicitate la uzul de armă fără drept, urmând documentarea faptelor în cursul cercetării penale.