Publicat: 16 Mai, 2018 - 13:20

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, un proiect care prevede că faptele comise de cei aflaţi în funcţii publice care duc la conflict de interese sau incompatibilitate se prescriu la trei ani de la data comiterii lor.

Prin urmare, proiectul prevede că: "faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor, în conformitate cu art. 2517 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil".

Proiectul legislativ al social-democraţilor mai arată că: "primarii, viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar artistice. Aleşii locali menţionaţi pot exercita funcţii în domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă cu atribuţiile exercitate ca primari sau viceprimari, primar general sau viceprimar general ai municipiului Bucureşti".

Tag-uri Institutii: