Publicat: 14 Aprilie, 2020 - 17:07
Share
În domeniile Apararii, Ordinii publice si Securitati nationale, dar si pentru angajatii din sistemul medical.

Decretul de prelungire a stării de urgență prevede ca termenele de preaviz in cazul demisiei se suspenda pe intreaga durata prevăzută în decret.

Masura este valabila pentru personalul din domeniile Apararii, Ordinii publice si Securitati nationale, dar si pentru angajatii din sistemul medical.

"Art. 56. - Termenele de preaviz prevazute la art. 81 alin. (4) din Codul Muncii nu incep sa curga iar, daca au inceput sa curga, se suspenda pe intreaga durata a starii de urgenta, in cazul personalului incadrat in unitati sanitare, de asistenta sociala, de asistenta medico-sociala si in institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale.

Pe durata starii de urgenta, pentru aceste categorii de personal, nu se aplica dispozitiile art. 81 alin. (8) din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii", se arata in decretul semnat de presedintele Klaus Iohannis marti.

Totusi, pot fi suspendate/ demise din functii persoanele cu functii de conducere din cadrul Ministerului Sanatatii, pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu.

"Art. 32. - Pe durata starii de urgenta, pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu, pot fi suspendate/demise din functii, persoanele cu functii de conducere din cadrul Ministerului Sanatatii sau din unitatile cu personalitate juridica aflate in subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Ministerului Sanatatii, precum si din cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale cu atributii in domeniul asistentei si protectiei sociale, indiferent de statutul lor.

Nu este necesar ca persoanele desemnate sa exercite temporar aceste functii sa fie functionari publici", arata un alt articol al decretului semnat de seful statului.

Tag-uri Institutii: