21 octombrie 2021

Farmacia Socială lansează proiectul „BIBLIOTECA UMANĂ”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ţi-ai imaginat vreodată că ai putea să te întâlneşti cu personajele pe care le descoperi în lecturile tale? Cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, timp de două zile, între 1-2 octombrie 2021, te invităm să cunoşti personaje adevărate cu poveşti de viaţă memorabile, în cadrul proiectului „Biblioteca Umană” realizat de Farmacia Socială şi Căminul pentru Persoane Vârstnice Târgu Mureş în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială Târgu Mureş, Biblioteca Judeţeană Mureş şi Asociaţia „Ştii”.

Titlurile poveştilor cuprind aspecte din viaţa „B-UNICILOR”, rezidenţi ai Căminului pentru Persoane Vârstnice Târgu Mureş, care au amabilitatea şi voioşia de a comunica şi socializa cu toţi cei interesaţi de lectură.

Practic, cei interesaţi pot alege un titlu din cele 12 poveşti pregătite, se pot înscrie pe site-ul https://farmaciasociala.ro/biblioteca-umana, până pe 30 Septembrie 2021, ora 18:00, iar în perioada 1-2 Octombrie 2021, autorii îi contactează telefonic pe cititori pentru o conversaţie de maxim 15 minute.

Prin acest proiect, oricine poate împrumuta nu doar o carte, ci o poveste de viaţă!

Titlurile care pot fi „împrumutate”: „Idilă cu Anna Karenina”, „Amintiri din copilărie”, „Povestea porcului”, „Prima victorie a lui Greuceanu”, „Supravieţuitoarea”, „Declaraţie de dragoste”, „Frumoasa şi bestia”, „Manual de instalare, exploatare şi întreţinere a motoarelor electrice”, „Jurnalul unui tată”, „Iubirea sau gimnastica”, „Căpitan la 15 ani” şi „Dor de casă”.

Următoarea ediţie a acestui proiect este programată pentru luna Decembrie 2021, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Proiectul „Biblioteca Umană” are ca model un proiect danez lansat încă din anii 2000 pentru a încuraja socializarea şi empatia în cadrul comunităţilor.

Pentru mai multe detalii şi oportunităţi de interviuri, Marius Dumitrescu vă stă la dispoziţie la telefon 0769041200 sau prin email marius@farmaciasociala.ro

Despre Farmacia Socială

În luna Mai 2021 s-a înfiinţat prima farmacie socială din România, situată în centrul Comunei Sângeorgiu de Mureş, la doar câţiva kilometri de Târgu Mureş. Pe lângă autorizaţia din partea Ministerului Sănătăţii, Farmacia Socială a obţinut în iunie 2021, de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, atestatul de „întreprindere socială” , astfel respectând întocmai criteriile economiei sociale, conform art. 8 alin.(4) din Legea nr. 219/2015, alocând minimum 90% din profitul realizat scopului social şi rezervei statutare.

„Este nevoie de tine pentru a face bine!”

Sloganul farmaciei spune tot despre conceptul în jurul căruia a luat naştere această idee: „Este nevoie de tine pentru a face bine!”, altfel spus este nevoie de ajutorul oferit de fiecare dintre noi pentru a ajuta cât mai multe cazuri sociale, fiecare pacient ne ajută să ne atingem obiectivele sociale. Medicamentele şi produsele comercializate nu sunt nici mai scumpe, nici mai ieftine ca în alte unităţi farmaceutice, Farmacia Socială fiind o unitate independentă care nu primeşte în prezent subvenţii sau fonduri europene de la nicio instituţie şi care a obţinut atestatul de întreprindere socială eliberat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale pentru respectarea criteriilor economiei sociale, alocând minim 90% din profitul realizat scopului social şi rezervei statutare. Farmacia eliberează reţete compensate şi gratuite prescrise în orice judeţ din România şi prepară reţete magistrale şi oficinale în laboratorul propriu, autorizat de Ministerul Sănătăţii.

Profit nu înseamnă neapărat bani!

Pentru noi, profit nu înseamnă neapărat bani! Profit înseamnă satisfacţia de a ajuta pacienţii aflaţi în situaţii dificile. Farmacia Socială este prima farmacie din România care a obţinut atestatul de „întreprindere socială”, respectând principiile economiei sociale, şi astfel reuşim în fiecare zi să transformăm profitul financiar în profit social. Pentru început, Farmacia Socială susţine activităţile de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Târgu Mureş cu care a încheiat un parteneriat în acest sens. Medicamentele necesare rezidenţilor sunt asigurate GRATUIT de Farmacia Sociala şi astfel Căminul face lunar economii importante şi poate organiza excursii si activităţi de socializare pentru rezidenţi.

Mai mult, în data de 27 August 2021, la Târgu Mureş, a fost semnat un protocol cu Direcţia de Asistenţă Socială Târgu Mureş pentru asigurarea necesarului de medicamente prescrise prin reţete compensate a unui număr de 62 de persoane persoane vârstnice, cu venituri mici şi dependenţe de îngrijire la domiciliu din evidenţa acestei instituţii. Acest lucru se va realiza prin angajamentul Farmaciei Sociale de a suporta integral, din profitul realizat, restul de plată a reţetelor parţial compensate.

Mai multe informaţii despre cazurile sociale: https://farmaciasociala.ro/farmacie-cazuri-sociale

La sfârşitul lunii August 2021, Farmacia Socială a reuşit obţinerea autorizării prin Direcţia de Sănătate Publică Mureş, a unui centru autorizat de testare antigen Covid19.

Farmacia Socială poate să livreze gratuit la domiciliu, cu ajutorul voluntarilor, medicamente necesare pacienţilor cu dificultate de deplasare care locuiesc în Târgu Mureş, Sângeorgiu de Mureş şi localităţile limitrofe

Cum puteţi sprijini şi Dumneavoastră prima farmacie socială din România?

Nu trebuie să faceţi nimic special, vă recomandăm să ne contactaţi, să ne cunoaşteţi şi să achiziţionaţi strict produsele de care aveţi nevoie de la Farmacia Socială şi în felul acesta ajutaţi la creşterea fondului destinat cazurilor sociale.

Dacă sunteţi o companie sau o instituţie publică puteţi deveni un ambasador sau un partener susţinător şi să sprijiniţi astfel dezvoltarea primei farmacii sociale din România prin achiziţia de produse.