Publicat: 25 Noiembrie, 2020 - 06:32
Share

Parlamentul European a aprobat un document intitulat „Rezoluția privind impactul măsurilor legate de COVID-19 asupra democrației, statului de drept și drepturilor fundamentale” (*).pandemii.

Textul este înfășurat în limbajul împietrit al juriștilor, despre statul de drept și alte entelechii, dar pentru o bună înțelegere ... După cum arată experiența istorică și am repetat aici în alte posturi, când există o pandemie, medicii dispar și legionarii ajung .

Fascismul terapeutic a măturat ultimele rămășițe ale libertăților fundamentale care au rămas pe Vechiul Continent. Chiar și deputații europeni și-au dat seama, vorbesc despre „deriva autoritară” și bla, bla, bla, bla, bla ...

Rezoluția solicită țărilor să studieze ridicarea stării de urgență sau să limiteze în alt mod efectele acesteia.

Textul recomandă un control parlamentar eficient asupra tuturor acelor reguli care limitează drepturile fundamentale ale cetățenilor. Acestea nu trebuie doar să fie proporționale cu situația de urgență efectivă, ci trebuie să aibă și o limită de timp definită.

La Bruxelles, cer prea mult pentru că acele rezoluții trebuie să arate bine, să fie îngrijite și să respecte cele 10 Porunci. Dar în Spania, un Parlament care nu a controlat niciodată nimic, nici măcar jafurile regelui, nu poate controla bara de reguli care reglementează, dereglementează și re-reglementează stările de alarmă, coprejurile, îngrădirile, azilurile, închiderea afacerilor, restricții de mobilitate, sancțiuni și alte accesorii ale statului central și ale autonomiilor.

Rezoluția Parlamentului se încheie cu o invitație adresată Comisiei Europene de a lua inițiativa pentru a asigura ridicarea măsurilor restrictive cât mai curând posibil.(mpr21)

 

(*) https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2020-0307_ES.html

Tag-uri Institutii: