30 noiembrie 2021

Fâșia Gaza: Toate sindicatele din lume să refuze să descarce mărfurile de pe mare și aeroporturi cu material beluc destinat Israelului 

Razboi Israel fasia Gaza

14 May 2021, Palestinian Territories, Gaza City: Palestinian men inspect the rubble of a destroyed facility in the Shejaiya neighbourhood after an Israeli airstrike on Gaza City amid the escalating flare-up of Israeli-Palestinian violence. Photo: Mohammed Talatene/dpa

Distribuie pe rețelele tale sociale:
„În timp ce trăim în a o zi a unei agresiuni israeliene opresive și brutale care vizează poporul palestinian, în special din Gaza, cu ocazia delei de-a 73-a aniversare a Nakba, coloniștii care ne fură casele, pământul și viețile, ducând la sute de mii de refugiați civili. Acești refugiați sunt acum împrăștiați peste tot în lume și numără peste 11 milioane de palestinieni. Astăzi asistăm la un nou Nakba în încercările de expulzare a familiilor din casele lor din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalim și în atacurile continue asupra moscheii Aqsa, un simbol național pentru palestinieni, precum și pentru lumea musulmană. Ierusalimul are o importanță deosebită atât pentru palestinienii creștini, cât și pentru cei musulmani, ceea ce face ca apărarea să fie o datorie care va fi păstrată indiferent de prețul uman plătit, astfel încât să rămână pământ  palestinian”, spun sindicaliștii din Palestina.
Potrivit informațiilor care ne sosesc de la Federația Sindicatelor din Gaza, opulația civilă este cea care cade victimă a violenței israeliene, unde mii de bombe au fost lansate peste Fâșia Gaza pe uscat și pe mare, cu peste 1050 de raiduri aeriene, provocând moartea a 192 de martiri, dintre care 58 copii și 20 de femei și 1235 de răniți civili, mulți cu răni care le pun viața în pericol. Israelienii au vizat, de asemenea, clădirile înalte, într-o acțiune terifiantă, în care familii întregi au dispărut. Au fost distruse mai mult de 719 unități locative, inclusiv 76 de clădiri de apartamente. Distrugerea completă a infrastructurii multor zone a provocat și fuga a mii de oameni care s-au refugiat în școli, speriați și nesiguri, neștiind la ce sa se aștepte in urma acestor atacuri care reprezintă terorism de stat.
În fața acestei triste situații, semnalează sindicatele palestiniene, „Îi chemăm pe prietenii noștri și pe toți oamenii iubitori de libertate din lume să facă tot ce pot pentru a opri această agresiune și politicile rasiste israeliene, care ne amintesc de cele folosite de regimul de apartheid din Africa de Sud, care a fost învins de statornicia poporului african. Palestinienii se confruntă cu aceleași practici rasiste purtate de guvernul israelian de dreapta. Vă îndemnăm să luați poziții curajoase împotriva ocupației și să va alăturați nouă în timp ce cerem libertate, dreptate și demnitate umană prin:
1- Boicotarea ocupației israeliane și a  instituțiile sale și refuzănd să vă angajati în vreun fel cu acestea, inclusiv: să nu cumperați niciunul dintre produsele lor, să refuzați descărcarea navelor și mărfurilor de pe mare și aeroporturi și să-l faceți în acest mod  să oprească practicile sale rasiste.
2- Vă cerem să solicitați, și voi,  libertatea palestinienilor prin demonstrarea și punerea în judecată a statului Israel pentru crimele sale de război care sunt în completă contradicție cu dreptul internațional, în special cu articolul 4 al Convenției de la Geneva, interzicând atacul civililor.
3- Afirmați dreptul poporului nostru la libertate și independență și stabilirea statului nostru independent cu Ierusalimul ca si Capitală. Susțineți, de asemenea, dreptul poporului nostru de a reveni la casele și satele lui din care am fost strămutați, în conformitate cu rezoluția 194 a ONU.
Solicităm protecția poporului nostru de pe pământul ocupat în 1948. Cerem oprirea extinderii așezărilor în Cisiordania și oprirea atacurilor și confiscării pământului nostru, în special în Ierusalim. Respingem politicile israeliene de expulzare a creștinilor indigeni și a palestinienilor musulmani.
Cerem să se respecte dreptul nostru la o viață decentă pe pământul nostru și respingerea oprimării noastre continue. Dorim să rămânem pe pământul nostru și să avem dreptul să facem acest lucru fără violențe de stat.
Avem încredere că dumneavoastră și oamenii liberi ai lumii veți susține adevărul, demnitatea și dreptatea și că vă veți ridica pentru dreptate și în Palestina.
Trăiască solidaritatea internațională.
Trăiască poporul palestinian și dreptul nostru la libertate.
În numele colegilor voștrii, sindicaliștii din Palestina,
Federația Generală a Sindicatelor – Gaza