5 octombrie 2022

Fată de 16 ani, muşcată de un câine agresiv

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muşcată de picior de un câine agresiv, o tânără a cerut sprijin.

Ieri, în jurul orei 19.00, jandarmii, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitaţi, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, să intervină în cazul unei fete, muşcată de un câine.

Jandarmii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au identificat o fată, în vârstă de 16 ani, speriată, care a declarat că, în timp ce se îndrepta către centrul oraşului, a fost muşcată în zona gambei stângi de către un câine. Tânăra a primit îngrijiri medicale de specialitate la faţa locului de către un echipaj SMURD, fiind în afara oricărui pericol.

Jandarmii au continuat verificările, identificând proprietara câinelui, care a declarat că se afla cu câinele la plimbare, iar la un moment dat acesta a zărit un alt câine în zonă, a alergat către acesta şi a muşcat o persoană care se deplasa pe drum. Femeia a luat câinele şi l-a dus în curtea unui imobil situat pe aceeaşi stradă unde s-a petrecut incidentul.

Jandarmii au întocmit pe numele femeii în cauză actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvâşirii infracţiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

De asemenea, în cursul acestei zile, jandarmii au fost solicitaţi să intervină în cazul unui câine periculos lăsat nesupravegheat într-o zonă a municipiului. A fost identificat proprietarul, fiind luate măsurile legale ce se impun în astfel de situaţii. Jandarmii au sancţionat proprietarul câinelui cu amendă în cuantum de 1.500 lei. Comunicat de presă – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea