13 august 2022

„Faust este” primul spectacol sold-out la FITS 2022!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primul spectacol la care s-au vândut toate biletele la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) 2022 este „Faust”, impresionanta producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

Chiar dacă premiera sa a avut loc acum 15 ani, „Faust”, de J. W. Goethe, în regia lui Silviu Purcărete, continuă să seducă iubitorii teatrului din întreaga lume şi este primul spectacol sold-out şi de la această ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Aflat la cea de a 29-a ediţie, FITS are loc în acest an între 24 iunie şi 3 iulie, tema din acest an este FRUMUSEŢE, iar programul şi biletele se găsesc pe site: www.sibfest.ro

„Sunt mândru că, din nou, o producţie românească, o producţie de aici, din Sibiu, este printre cele mai căutate din programul FITS şi în acest an. În acelaşi timp, toate biletele se vând ca pâinea caldă şi vreau să mulţumesc publicului FITS pentru generozitate şi pentru deschiderea pe care o arată faţă de producţii dintre cele mai variate, de la Noh japonez până la fado, de la circ la concerte în lăcaşuri de cult, de la actori consacraţi la tineri aflaţi la început de drum. Din păcate, sălile din Sibiu au o capacitate limitată la câteva sute de locuri, astfel încât cei care amână alegerea spectacolelor pe care să le vadă la FITS ar putea avea surpriza că nu vor mai găsi bilete”, a spus Constantin Chiriac, Preşedinte FITS şi Director General TNRS.

La reprezentaţia din 2 iulie, biletele la „Faust” sunt deja epuizate, iar spectatorii mai au şansa de a vedea acest spectacol în cadrul FITS doar pe 3 iulie, însă şi în acest caz mai sunt foarte puţine locuri.

Alte câteva spectacole din programul Festivalului, la care biletele sunt aproape de a se termina, au o scurtă prezentare mai jos.

Domnul Ibrahim si florile din Coran, de şi cu Eric-Emmanuel Schmitt, propune publicului de la FITS nu doar o întâlnire cu două personaje speciale şi remarcabila lor relaţie, ci şi privilegiul de a asista la acest spectacol în regia şi interpretarea unuia dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi creatori ai lumii.

Kiritza sau jocul de-a – regia, coregrafia şi adaptarea liberă după piesele lui Vasile Alecsandri de Gigi Căciuleanu – are o singură reprezentaţie la FITS, pe 26 iunie, iar iubitorii acestui personaj-cult în spaţiul românesc ar face bine să se grăbească dacă vor s-o întâlnească live pe Kiritza în montarea Naţionalului bucureştean!

Casa este o adaptare după Maxim Gorki pusă în scenă la Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale” de către regizorul Dumitru Acriş. Povestea de pe scenă are la bază relaţia dintre părinţi şi copii, visele şi aspiraţiile acestora, dragostea maternă, dar şi multe dintre provocările pe care orice tip de relaţie le impune. Pe cine suntem în stare să sacrificăm şi pentru ce?

O singură reprezentaţie, pe 26 iunie.

Şeful – spectacolul de la Teatrul Avangardia, în regia lui Ricard Reguant, îi are ca protagonişti pe Şerban Pavlu şi Cristi Iacob. Subiectul, dar mai ales acest duo de actori foarte iubiţi de public, aşază spectacolul pe lista celor mai bine vândute la FITS 2022.

Visul American de la Teatrul de Comedie din Bucureşti este un tur de forţă actoricesc marca Tudor Chirilă în regia Iarinei Damian. Pe 30 iunie, spectatorii FITS vor ajunge în ţara tuturor posibilităţilor cu promisiunea garantată a unui regal teatral.

Clara Haskil – Preludiu şi Fugă. Nicio surpriză că acest spectacol va fi printre primele cu bilete epuizate la FITS 2022. Frumoasa, dar şi talentata Laetitia Casta, aduce pe scena Filarmonicii sibiene povestea celebrei pianiste de origine română. Actriţa franceză este însoţită pe scenă de Isil Bengi, o pianistă multi-premiată.

Macbeth este al doilea spectacol de la TNRS care se află pe lista celor mai bine vândute la FITS 2022. Regizorul Botond Nagy pune în scenă celebra piesă a lui William Shakespeare şi ne prezintă o viziune unică asupra cuplului Macbeth – Lady Macbeth.

***
Departamentul de Comunicare FITS

Sursa foto Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu