Publicat: 27 Aprilie, 2017 - 13:29
Share

Federația Națională „OMENIA” a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România organizează al 27-lea Consiliu Național, vineri, 28 aprilie 2017, la Hotelul Viilor din Șoseaua Viilor, nr.38, sector 5, București, începând cu orele 10,00. Evenimentul este organizat anual de către Federația Națională „OMENIA” pentru a dezbate politicile publice adresate vârstei a treia alături de reprezentanți ai autorităților publice centrale.

      Lucrările consiliului, axate pe activitățile, realizările și proiectele viitoare ale federației vor fi deschise de  președintelui Federației Naționale „OMENIA” a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, domnul Gheorghe Chioaru, urmat de mesajele distinșilor oaspeți.

     Invitatul de onoare al acestui eveniment este Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Belgiei în România, domnul Thomas Baekelandt, care v-a sublinia în discursul său cooperarea între cele două state - România-Belgia - în beneficiul grupurilor sociale defavorizate, cu precădere a persoanelor de vârsta a treia. De asemenea, ne va onora cu prezența și primarul sectorului 5, domnul Daniel Florea, reprezentanți ai autorităților publice centrale și ai ONG-urilor.   

      "Solidaritatea dintre oameni te face mai puternic și o comunitate ca aceasta motivează contribuția voluntară, ești mândru că lucrezi în acest sistem. Aceasta nu e regula generală în România încă, dar cu munca și exemplul dumneavoastră puteți să vă faceți cunoscuți altora. Puteți fi un exemplu pentru alte comunități", a afirmat ambasadorul Regatului Belgiei în România, domnul Thomas Baekelandt, cu prilejul vizitei sale la Asociația  C.A.R.P. „OMENIA” București, 13 ianuarie 2017.

      În cadrul evenimentului vor avea loc dezbateri cu privire la protecția drepturilor persoanelor vârstnice, oportunități de finanțare și dezvoltare pentru organizațiile de seniori, sau promovarea drepturilor persoanelor vârstnice. Dezbaterile vor avea loc între organizațiile ce promovează serviciile pentru persoanele de vârsta a treia și organizațiile publice centrale (Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Camera Deputaților).

      Având în vedere contextul în care serviciile pentru persoanele de vârsta a treia și problemele multiple care țin de participarea la o viață activă, Federația Națională „OMENIA” a C.A.R.P.-urilor din România reprezintă un intermediar activ, o voce care se face din ce în ce mai auzită, atât la nivel național, cât și internațional.

    Federația Națională „OMENIA” a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, cu o activitate de 27 de ani, reunește 140 de case de ajutor reciproc ale pensionarilor din România și peste 1 400 000 membri activi. Este un organism reprezentativ, consultativ, de interes public, autonom, neguvernamental, apolitic, ce are ca scop perfecționarea activităților  desfășurate de către asociațiile membre pentru întrajutorarea și protecția socială a membrilor, apărarea intereselor acestora în raporturile cu autoritățile publice, respectarea și acordarea drepturilor prevăzute în Constituția și legile țării.