26 mai 2022

Felicitări elevilor de la colegiile Cuza şi Unirea pentru premiile obţinute la Campionatul Naţional de Robotică

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Campionatul Naţional de Robotică „BRD FIRST TECH CHALLENGE ROMANIA”, la care au participat cele mai bune echipe de profil din ţară, s-a desfăşurat în acest an în perioada 28-30 august, având o participare numeroasă. În urma deliberării juriului, două echipe din Focşani au urcat pe podium în cadrul unora dintre cele mai bune secţiuni ale competiţiei.

Cu această ocazie, munca şi timpul investite de coordonatori şi membrii echipei AI Citizens a Colegiului Naţional „Al.I. Cuza” în pregătire şi-au arătat roadele, elevii focşăneni obţinând premiul al III-lea la categoria „Think Award”. Plasarea pe cea de-a treia pozitie a podiumului la această categorie este cu atât mai merituoasă, cu cât Premiul Think Award este acordat echipei care reflectă cel mai bine parcursul de la idee la execuţie, de la design la construcţia robotului. Detaliile tehnice referitoare la procesul de inginerie parcurs de la primele schiţe de design şi până la forma finală realizată a robotului au făcut diferenţele între competitori, propulsând în cele din urmă echipa focşăneană pe podiumul de premiere.

Reuşita elevilor de la Cuza a fost completată de cea a echipei Brickbot de la Colegiul Naţional „Unirea”, care s-a clasat pe locul al II-lea la secţiunea „Collins Aerospace Innovate Award”, care celebrează echipa ce gândeste „outside the box” şi care are ingeniozitatea şi inventivitatea de a-şi aduce ideile la viaţă. Juraţii au analizat cu atenţie toate proiectele şi la final au hotărât că uniriştii focşăneni merită din plin să urce pe cea de-a doua treaptă a podiumului, fiind impresionaţi de creativitatea şi inventivitatea soluţiilor propuse în mecanismele aflate pe robot, precum şi de designul elegant şi ingenios. Mă bucur pentru premiile obţinute şi sunt convins că şi următoarele concursuri vor confirma faptul că elevii focşăneni se numără printre cei mai buni în acest domeniu.

Totodată, aştept ca, odată ce restricţiile impuse de pandemie vor fi ridicate, să fie reluate şi competiţiile internaţionale, astfel încât Focşaniul să fie reprezentat la cel mai înalt nivel de robotică . Noi am sprijinit şi vom continua să sprijinim de fiecare dată participarea elevilor noştri la aceste concursuri, pentru că este de datoria noastră să încurajăm, să susţinem şi să promovăm excelenţa în educaţie! Felicitări componenţilor echipelor AI Citizens şi Brickbot şi mult succes în continuare!

De asemenea, felicitări şi profesorilor coordonatori, dar şi părinţilor, care v-au susţinut şi încurajat să fiţi din ce în ce mai buni în ceea ce faceţi!

Primar
Cristi Valentin Misăilă